Mgr. Zdeňka Hamousová

  • BPP
  • Žatec
  • starostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2019 8:39:00

Město nabízí pozemky v lokalitě Pod Kamenným vrškem

Město nabízí pozemky v lokalitě Pod Kamenným vrškem

Sedmnáct z osmnácti parcel, které město Žatec nabízelo ve třetí etapě prodeje pozemků v lokalitě Pod Kamenným vrškem, je prodaných.

Za zasíťování pozemků, tedy vybudování silnic a chodníků, veřejného osvětlení a napojení na vodu, kanalizaci, elektřinu a horkovod, zaplatilo město 21,2 milionu Kč (včetně 21% DPH).

Prodejem 17 parcel město získalo 27 milionů Kč (včetně 21% DPH). Předem, při vyhlášení záměru prodeje, se počítalo s celkovou cenou 19,8 milionu Kč. „Dohromady jsme evidovali 110 žádostí o parcely. Někteří lidé, aby měli větší šanci uspět, si dávali žádost na více pozemků, konkrétně se o pozemky ucházelo 30 různých lidí. Protože zájemců bylo více než nabízených pozemků, uspěl ten, kdo v dohadovacím řízení nabídl nejvyšší cenu,“ popsala způsob prodeje starostka Žatce Zdeňka Hamousová. O některé parcely se ucházeli tři, o některé ale také dvanáct až čtrnáct zájemců.

Uzavření smluv se sedmnácti kupci schválili zastupitelé na svém červnovém zasedání. Prodej poslední osmnácté parcely se bude teprve schvalovat, dohadovací řízení probíhalo se po jednání zastupitelů na konci června.

Pod Kamenným vrškem město nabízí zasíťované parcely od roku 2005. V předchozích dvou etapách prodalo individuálním zájemcům čtyři desítky pozemků.

Ukončením současné třetí etapy, které završí schválením posledního, osmnáctého pozemku ze třetí etapy patrně v září, skončí městská nabídka pozemků připravených k výstavbě rodinných domů. Další pozemky k prodeji město připravené nemá. Zájemci o výstavbu ale mohou využít například developerských projektů – pozemky či domy se nabízejí v okolí Flóry, připravuje se bytová výstavba Na Homoli (vedle spodní části kasáren). V budoucnu se uvažuje o další výstavbě u Bezděkova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama