ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2019 14:32:00

Praha podpořila Dny mladých hasičů

Praha podpořila Dny mladých hasičů

Magistrát hl. m. Prahy se i v letošním roce rozhodl podpořit projekt organizovaný Sborem dobrovolných hasičů Prahy 1 – Dny mladých hasičů.

V rámci dvou týdenních turnusů se může přibližně sto dětí z celé republiky seznámit s prací hasičů a dojde i na záchranářské techniky či výcvik na vodě. Nad akcí převzal záštitu náměstek primátora hl. m. Prahy pro bezpečnost Petr Hlubuček. Akce se koná od 15. do 19. července a od 22. do 26. července.

Celý projekt s názvem Dny mladých hasičů existuje už od roku 2012 a je založen na konceptu příměstského tábora, kdy účastníci přespávají doma a denně dojíždějí na táborovou základnu v zahradách v Loretánské ulici. Hlavní středisko tvoří soubor vojenských stanů a výcvikový polygon pro mladé hasiče.

„Praha nabízí dětem a školákům ve spolupráci s hasiči možnost prožít skvělé prázdniny a přitom se ještě něco zajímavého naučit. Na těchto táborech si tak děti nejen najdou nové kamarády, ale zároveň se naučí i základy bezpečnosti, zdravovědy, jak se chovat při požáru či při jiných mimořádných událostech,“ řekl náměstek primátora Petr Hlubuček.

Na základně v rámci dvou turnusů probíhají různé programové bloky – seznámení se s hasebními technikami, hasičské dovednosti, tělesná příprava, pořadová příprava, záchranářské techniky či sebeobrana. Pro výcvik na mělké vodě je mimo jiné využívána požární nádrž z období 2. světové války.

Vedení jednotlivých družstev zajišťují členové Sboru dobrovolných hasičů Prahy 1 a celý program je připravován se záchranáři ze spolku Prevence dětem a strážníky Městské policie hl. m. Prahy. Mimo základnu je organizován externí program – seznámení s činností jednotek Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a výstavba mobilní části protipovodňových opatření ve spolupráci se Správou služeb hl. m. Prahy.

Akci pořádá Sbor dobrovolných hasičů Prahy 1 každoročně. Již tradičně se na ní podílí kromě Magistrátu hl. m. Prahy také Praha 1, Správa služeb hl. m. Prahy, Městská policie hl. m. Prahy, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, Nadace Pražské děti, Nadace ČEZ a mnoho dalších subjektů z neveřejného sektoru. Obou turnusů se účastní více než 100 dětí a cílem akce je nabídnout jim zajímavou formou seznámení se základy hasičské práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama