doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2019 19:09:00

O program TREND je velký zájem, podpořeny budou nejlepší projekty

O program TREND je velký zájem, podpořeny budou nejlepší projekty

Technologická agentura České republiky (TA ČR) ukončila příjem žádostí o dotace na projekty průmyslového výzkumu a vývoje v programu TREND, který administruje pro Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).

 V první veřejné soutěži vyhlášené v Podprogramu 1 „Technologičtí lídři“ se přihlásilo 396 projektů. Žádají o dotace ze státního rozpočtu v celkové výši 7,25 mld. Kč, a to na celou dobu řešení projektů. S vlastními zdroji žadatelů pak plánované náklady celkem znamenají více než 11 mld. Kč. Finanční alokace určená pro tuto soutěž je předběžně 2 mld. Kč.

„Podpořeny budou ty nejlepší projekty, a to především z pohledu technické úrovně řešení a uplatnitelnosti výsledků na trhu a jejich ekonomických přínosů, včetně exportního potenciálu. Cílem je, aby české podniky dlouhodobě držely krok se světovou konkurencí a realizovaly nová inovativní řešení pro rozvoj firmy a zajímavá a užitečná pro zákazníky a celou společnost,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Program TREND má pomoci a je součástí směřování České republiky jako země pro budoucnost, tedy Country for the Future.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama