ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2019 8:37:00

Speciální vozy dorazí do pár minut kamkoli na území Prahy

Speciální vozy dorazí do pár minut kamkoli na území Prahy

Pražský magistrát se rozhodl darovat Krajskému ředitelství policie hl. m. Prahy dva speciálně upravené velitelské vozy.

 Policie České republiky čerpá finance pro svůj chod především z Ministerstva vnitra ČR, pražský magistrát se však rozhodl darovat Krajskému ředitelství policie hl. m. Prahy dva speciálně upravené velitelské vozy značky Škoda Kodiaq v celkové hodnotě 4 miliony korun. Stalo se tak na základě žádosti Policie ČR. 

„Tyto speciálně vybavené vozy jsou schopny do pár minut dorazit k události kdekoliv na území Prahy. Posádky těchto vozů bývají často úplně první, kdo na místo události dorazí, mají proto v těchto vozech i patřičnou speciální výbavu. Často také poskytují první pomoc, protože jsou situace, kdy jde o každou minutu,“ říká náměstek primátora Petr Hlubuček.

Současné velitelské vozy pražské policie Škoda Octavia jsou již staršího typu a nemají zcela ideálně upravený nákladový prostor pro nasazení v terénu s ohledem na moderní požadavky.

„Pořízením nových vozidel určených pro velitele policie bude významně podpořena akceschopnost dojezdů na místo mimořádných událostí,“ uvádí ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy Tomáš Lerch.

K slavnostnímu podepsání darovací smlouvy mezi Magistrátem hl. m. Prahy a Policií ČR došlo ve čtvrtek ve Staroměstské radnici v Praze. „Je v zájmu Prahy, aby jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému měly veškerou výbavu potřebnou pro svou činnost. Jsem rád, že jsme mohli krajskému ředitelství v Praze tato dvě auta poskytnout a obyvatelé metropole se mohou cítit zase o něco bezpečněji,“ dodává náměstek Hlubuček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama