JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2011 11:56:58

Do roka a do dne

Do roka a do dne

Listopad 2011 aneb o co komu vlastně jde

Je to téměř přesně rok, co jsem zde uveřejnila malou úvahu k výročí 17. listopadu v souvislosti se vznikem velkých koalic (ODS + ČSSD), které loni po komunálních volbách vznikaly po celé republice jako houby po velmi vydatném dešti. Nyní je čas na drobnou rekapitulaci.

Začněme u Brna, které je mi logicky nejblíže. Obě strany nyní již zcela otevřeně deklarují, že mají minimálně 95% společných zájmů a priorit. Důkazem toho je, že po vzoru tohoto spojenectví ODS likviduje dosavadní „nevelké“ koalice i v městských částech, a instaluje velkou koalici, příkladem budiž Brno-sever, Královo Pole, a chystají se evidentně další.

Naprostá ideová vyprahlost a neochota ODS spolupracovat s pravou částí politického spektra je velmi smutným mementem pro občany Brna, a nejen tam.

Jakoby prozřením se může jevit včerejší jednostranné ukončení koaliční spolupráce ODS s ČSSD v Praze. Všimněme si však, jak k tomu došlo. Je to stejné jako v Brně a jak přes kopírák. Do poslední chvíle nikdo nic netušil (jen ODS věděla své). Fascinující na situaci v Praze je fakt, že to netušil ani místopředseda pražské ODS, primátor Prahy!! Ani v Brně žádná z koaličních stran do poslední minuty netušila, že ODS má jiné plány, ovšem toto je vskutku unikát…

Nebuďme tedy naivní – v Praze nejde o ideje a nabídku k férové spolupráci s TOP 09. ODS se jen potřebuje zbavit „svého“ primátora, který není tak úplně jejich. Celý rok se s TOP 09 vůbec nebavíme, a najednou s ní chceme moc a moc vládnout. Kdo tomu uvěří?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama