Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2019 7:42:00

Dokončení vnějšího Pražského okruhu je nezbytné urychlit

Dokončení vnějšího Pražského okruhu je nezbytné urychlit

Premiér Andrej Babiš společně s hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou (oba ANO 2011) se sešli na místě, kde by měl stát úsek Pražského okruhu spojujícího D1 s Běchovicemi.

Shodli se, že okruh je nutné s ohledem na přetíženou dopravu ve Středočeském kraji maximálně urychlit. Nejdále v přípravách je právě úsek, který se bude stavět v místech setkání. |Jeho délka je 12,5 km a měl stát 9,4 miliardy korun.

„Tento úsek, na jehož začátku stojíme, tedy 511 o kterém se mluví, je pro střední Čechy velmi důležitý. Už jen proto, aby se odvedl transport z Říčanska. Jako Středočecha mě trápí zejména situace na Říčansku, což vidíte, když pojedete kolem D1, jak je to tam zacpané. Tím by se ulevilo náporu dopravy v těchto místech a uleví se i centru Prahy,“ řekla během společného setkání přítomným hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Generální ředitel ŘSD Pavol Kováčik v této souvislosti podotknul: „Pokud jde o silniční okruh kolem Prahy, tedy úseky 511, 518, 519 a 520, probíhá úzká spolupráce s hlavním městem Prahou. Máme uzavřené společné memorandum za účelem výkupu pozemků ještě před získáním pravomocného územního rozhodnutí, což je nesmírně důležité. Město vykupuje pozemky tzv. zelené pásy, my budeme vykupovat okolní pozemky, a to ještě před územním rozhodnutím. Tím se snažíme urychlit výstavbu.“ Doplnil také, že nejdále je v současné době územní rozhodnutí k úseku 511 Běchovice – D1. „Chtěli bychom, aby bylo vydáno nejlépe v letošním roce, což ale nepřepokládáme. Počítáme, že bude vydáno spíše v roce 2020,“ upřesnil. Na vyzvání premiéra Andreje Babiše doplnil, že začátek stavby úseku 511 je plánován na rok 2021 až 2022. Premiér k těmto slovům slova prohlásil, že by chtěl, aby stavba byla hotova už v roce 2024.

Další úseky Pražského okruhu jsou podle ŘSD v řízení EIA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama