Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2019 6:29:00

Paralelní vesmír premiéra a jeho hnutí

Paralelní vesmír premiéra a jeho hnutí

Komentář na facebookovém profilu k působení vlády Andreje Babiše

 Nechci nikoho strašit, děti už vůbec ne, ale pravda je, že prázdniny jsou již za polovinou. Zpráva to není příjemná, ale protože mě nedávno označili za nejpravdomluvnějšího předsedu politické strany, tak tomu prostě musíte věřit.

Přestože je už srpen, vláda stále nemá nového ministra kultury a tento cirkus ani brzy neskončí. Pouze dále pokračuje ohýbání pravidel a nerespektování normálního pořádku, když dočasně ministerstvo vede náměstek, který ale není členem vlády, takže nemá potřebné pravomoci a možnosti.

Každopádně si i premiér uvědomil, že mu tato kauza, která jen ukazuje jeho neschopnost ministra vyměnit, škodí. A tak začala ofenzíva nesmyslných aktivit a virtuálních sporů, které mají odvést pozornost.

Předseda vlády například spolu s ministrem Brabcem vypouštěli sysly. V premiérově politickém newspeaku možná vypouštěli „sysle“, ale to uvádím jen pro obecnou srozumitelnost. Vláda sice neřeší téměř nic podstatného, ale premiér vypouští sysly. Protože v jeho paralelní realitě to asi premiér dělat má. Rovněž v jeho paralelním vesmíru vedl důležité jednání s budoucí šéfkou Evropské komise. Váha a intenzita, se kterou toto setkání propagoval, dává tušit, že mu záleží na jeho obraze dobrého vyjednavače. Zde stačí jen připomenout, že při skládání nových orgánů EU na příštích 5 let premiér pro ČR nevyjednal absolutně nic. To však nevadí, protože v paralelní realitě je on jeden z nejdůležitějších premiérů EU. Škoda, že podobnou pozornost nevěnuje například auditům Evropské komise, o kterých premiér i ministryně financí řekli, že jsou tajné, protože to prý řekla komise. Jenže komise nic takového neřekla a také to veřejně popřela. Premiér a ministryně zde zcela otevřeně lžou v takto závažné věci. Hlavně ale, že premiér vypustil sysly.

Znaky života v paralelním vesmíru vykazuje i nejnovější tvrdý spor ministryň Schillerové a Maláčové, v němž ministryně Schillerová hrdinsky brání „zodpovědný“ rozpočet proti nájezdníkům z ČSSD. I vám se to zdá absurdní? Protože jen pro rekapitulaci: český rozpočet má nejvyšší příjmy v dějinách, které kontinuálně rostou od krizových let. A přesto vláda pod vedením ANO neustále předkládá rozpočty, které jsou deficitní. A deficitní budou i ty následující. Toto je opravdu zodpovědné hospodaření jako z učebnice a ministryně Schillerová je úplný rozpočtový jestřáb. Bohužel jen v paralelním vesmíru hnutí ANO.

Nechme premiéra v jeho světě, kde maká bez nemehel, kde staví stadiony, dálnice, má investiční plány za 3500 miliard, rychlovlak z Prahy do Brna a kde je nekorunovaným lídrem EU a možná i světa. Když je mu tam dobře, netřeba ho rušit, to pacientům neprospívá.

V tom našem opravdovém světě ho však musíme vyměnit, abychom se mohli konečně soustředit na to, co je opravdu podstatné, a řešit problémy, na které z Babišova světa nějak není vidět – brutální byrokracii, vysoké daně, nedostatečnou infrastrukturu, důchody bez budoucnosti, zaseknuté vzdělávání a Českou republiku, která má sice obrovský potenciál, ale žádný realistický plán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama