ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2019 16:05:00

Na návštěvníky Petřína čeká nově zrekonstruovaná Květnice

Na návštěvníky Petřína čeká nově zrekonstruovaná Květnice

Hlavní město Praha nechalo prostřednictvím magistrátního odboru ochrany prostředí za 2,8 milionu korun opravit zanedbanou část zahrady Květnice. Ta je součástí Petřínského parku a nachází se nad Nebozízkem u Růžového sadu.

„Rozšířili jsme relaxační prostor pro návštěvníky Petřína. Nově mohou v Květnici odpočívat v unikátním prostředí s kulisami barokních hradeb,“ říká náměstek primátora Petr Hlubuček.

Trvalková zahrada Květnice vznikla v letech 1935-1937 v rámci budování Růžového sadu. Jedná se o relativně malou uzavřenou plochu přiléhající k městským hradbám barokního opevnění. Mezi všemi pražskými parky je Květnice jedinečná svým pojetím i bohatou sbírkou různých dřevin a trvalek, kterých je zde více než sto.

Cílem úprav bylo zkultivování a zpřístupnění zadní části Květnice pro odpočinek a relaxaci návštěvníků Petřína. V této části byl původně umístěn domek sloužící jako sklad zahradního nářadí. Jsou zde také historické podzemní prostory, které v minulosti sloužily jako muniční sklad. Objekty byly v havarijním technickém stavu, zejména podzemní prostory trpěly pobytem bezdomovců.

V rámci rekonstrukce byl zlikvidován bývalý sklad a odstraněna byla náletová vegetace. Důkladným vyčištěním a opravou prošly i podzemní prostory, včetně zajištění vnějších zdí a vstupní klenby. Prostor zahrady byl doplněn schodišti, opěrnými zídkami a zabudovanými lavicemi, které slouží návštěvníkům k posezení a odpočinku.

Srovnávací fotografie naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama