MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2019 17:36:00

Město získá pozemky, sítě a komunikace na Chrástu

Město získá pozemky, sítě a komunikace na Chrástu

Město Mladá Boleslav v souladu s již dříve schválenými pravidly se vypořádá se společností TU - Consulting, s.r.o., která je investorem výstavby komunikací a inženýrských sítí pro novou bytovou výstavbu v příměstské části Chrást.

Díky tomu získá město bezúplatným převodem pozemky o celkové výměře 4 985 m2 a dále za celkovou kupní cenu 5,780 mil. Kč komunikaci, včetně inženýrských sítí veřejného osvětlení, vodovodu a splaškové kanalizace. S tímto řešením souhlasila 19. srpna rada města a bude ještě předmětem jednání zastupitelstva v příštím týdnu. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Primátor zdůraznil, že tento způsob vypořádání již město uplatnilo v řadě případů a je výhodný pro obě strany. Vychází z pravidel pro stanovení výkupních cen za inženýrské sítě a infrastrukturu k nově vzniklým obytným zónám na území města Mladá Boleslav a v příměstských částech.

Město za kupní cenu necelých šest milionů korun získá majetek v celkové hodnotě téměř 23 mil. Kč dle znaleckého posudku. Nově získaný majetek v podobě vodovodní a kanalizační sítě vloží město do majetku VAK Mladá Boleslav a získá za ně další akcie. "Postup podle těchto pravidel je výhodný i pro developery, kteří mají nižší náklady na zasíťování pozemků. A město na tom také netratí," řekl primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama