Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2019 8:46:24

Středočeský kraj dal další prostředky do dopravy a životního prostředí

Středočeský kraj dal další prostředky do dopravy a životního prostředí

Investice do dopravy, vodohospodářské infrastruktury, ale i návratná finanční výpomoc sociálním službám...to vše řešilo zastupitelstvo Středočeského kraje

Vyšší vybrané příjmy kraj vloží do investic v dopravě a do životního prostředí

Zastupitelstvo bude rozdělovat 400 mil. Kč získaných z dodatečných příjmů z daní.

„V souladu s našimi prioritami půjdou tyto prostředky zejména do dopravy, kde by ale nemělo jít jen o silnice, ale i o řešení nebezpečných úseků a třeba i o vybavenost v rámci integrované dopravy. Další prostředky jdou také do životního prostředí – zejména na vodohospodářskou infrastrukturu a lesy. Stranou nezůstávají ani investice ve školství a v kultuře, my usilujeme ještě o další prostředky na navýšení kapacity sociálních služeb.“ poznamenal předseda klubu zastupitelů KSČM Zdeněk Štefek a dodal: 

„Novinkou je projekt participativního rozpočtu, který máme jako prvek přímé demokracie v řadě programových dokumentů.“

Plusy pro občany a vybavenost kraje

Zastupitelstvo také řeší problém nedostatečného a pozdního financování sociálních služeb. „Přes program návratné finanční výpomoci umožníme organizacím poskytujícím sociální služby překonat finanční výpadky způsobené pozdním obdržením dotací z MPSV,“ avizoval člen sociálního výboru Václav Melša.

Do integrované dopravy jsou nově zařazeny i přívozy, na jejichž podporu se prostředky rovněž navyšují. Cestovní ruch podpoří jistě i nový dotační titul na podporu úvazišť a míst pro karavany nebo nadregionální spolupráce na Labi.

(z tiskové konference klubu 26. 8. 2019 před konáním zastupitelstva)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama