Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2019 4:33:00

Nejděsivější slova - jsem z vlády a přišel jsem vám pomoct

Nejděsivější slova - jsem z vlády a přišel jsem vám pomoct

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu živnostenskému balíčku

 Ronald Reagan kdysi řekl: „Nejděsivější slova, jaká v angličtině jsou: Jsem z vlády a přišel jsem Vám pomoct.“

Na tento citát jsem si vzpomněl, když jsem viděl v úterý ministryni financí Schillerovou a ministra průmyslu a obchodu Havlíčka, jak říkají, že chtějí ulevit podnikatelům a živnostníkům.

Dá se tomu věřit?

  • V pondělí ti samí ministři schválili návrh novely daňového řádu, kterým hodlají podnikatelům zadržovat déle o 15 dní peníze z vratek DPH. Stejnou novelou chtějí zrušit 5 dnů tolerance při pozdějším podání přiznání daně z příjmu bez sankce.
  • Na začátku června ve sněmovně vládní strany ANO, ČSSD s podporou KSČM protlačily 3. čtením rozšíření EET na stovky tisíc podnikatelů. Zároveň odmítly mnoho návrhů na změkčení některých lhůt a pokut provázející administrativní pochybení u EET nebo kontrolního hlášení.
  • Na přelomu roku si daňovým balíčkem vláda umožnila finanční správě dávat novou, likvidační pokutu podnikatelům do výše 500 tis. Kč za špatně vyplněné kontrolní hlášení, i když jej podali včas. Závisí na posouzení berního úředníka, zda špatně vyplněným hlášením podnikatel nemaří správu daní.

A v tomto výčtu by se dalo pokračovat.

Samozřejmě každé opatření, které by skutečně ulevilo živnostníkům, by bylo fajn. Ale nedá se moc věřit tomu, že ti, kteří plánovitě vytvářeli nepřátelskou atmosféru proti podnikání, najednou obrátí o 180 stupňů. Kdyby opravdu chtěli podnikatelům ulevit, mohli začít už dávno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama