MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2011 4:59:32

Co dělal Květák odhozený u silnice?

Co dělal Květák odhozený u silnice?

Obzvláště zajímavá kauza

Kolem ztraceného a následně u silnice nalezeného prof. Květoslava Růžičky se začíná rozvíjet zajímavá kauza. Podle serveru Tomáše Cikrta Ani korunu byl Růžička předsedou rozhodčího senátu, který v roce 2008 vynesl skandální verdikt o tom, že stát má zaplatit přes osm miliard korun (dnes by částka i s úroky vyšplhala na miliard deset).


Cikrt pokračuje: "Proč skandální? Podle mě hned ze tří důvodů:


  1. 1.Neodůvodněná změna stanoviska rozhodců, kteří ještě v roce 2006 konstatovali, že na odsouzení státu nemají dost důkazů. Ve svém překvapivém nálezu roku 2008 však náhle otočili, přitom žádné nové důkazy nepopisují, a rozhodli ve prospěch Diag Human.

  2. 2.V řízení nebyl připuštěn klíčový důkaz – výpověď tzv. dánských svědků, kteří jasně a nezpochybnitelně dosvědčili, že spolupráce mezi Diag Human a společností Novonordisk, která zpracovávala krev dodanou Diagem, neskončila kvůli dopisu ministra Bojara, ale z jiných důvodů (mimo jiné proto, že firma Diag dlužila Novonordisku peníze).

  3. 3.Rozhodci se cítili uraženi, protože nedostali odměny, které si na závěr řízení navrhli zvýšit, ve zdůvodnění svého verdiktu si stěžují, že se museli odměn "doprošovat". Lze je tedy bezpochyby považovat za podjaté."
Zdroj: http://www.epolitics.cz/news/co-delal-kvetak-odhozeny-u-silnice-/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama