Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2019 18:23:47

Maršál Koněv budí prý emoce?

Maršál Koněv budí prý emoce?

Posledních několik dní jsme řešili zakrytí sochy maršála Koněva. Proč asi? Ještě před 2 roky to pro starostu problém nebyl.

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář ještě v roce 2017 řekl, že na odstraňování sochy v dnešní době je už trochu pozdě. Řekl, že ČR má uzavřenou s Ruskou ambasádou bilaterální smlouvu ohledně válečných pomníků a hrobů, ale že ta socha Koněva není hrob nebo pomník. Obratem tvrdí, že socha je pomník sovětského vojevůdce a že obec má právo říci, co se s tím pomníkem bude dít nebo ne. Tak je to pomník nebo ne, pane starosto.

Dál v roce 2017 tvrdil, že Koněv byl člověk, který část Československa osvobodil, ale v roce 1968 jej okupoval. Takovou manipulaci historií si dovolil vypustit do tisku. Sám Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu tvrdí, že Koněv přijel do Československa na jaře 1968, aby objel pracující lidi a zjistil, co se u nás vlastně děje. Dále úřad popsal jeho návštěvu Plané, kde dal přednost rybaření před návštěvou státní hranice. A to je vážení vše, co tento úřad o spoluúčasti Koněva na okupaci v roce 68 uveřejnil.

Závěrem pan starosta řekl, že odstraňování soch je ideologické rozhodnutí. Že jestli se Koněvova socha měla odstranit, tak se to mělo stát v 90. letech. V roce 2017 starosta Kolář řekl, že odstranění sochy maršála by zbytečně vyvolávalo vášně a polarizovalo společnost. A tady se zastavme.

Proč chce starosta Kolář v dnešní době polarizovat společnost a v roce 2017 nechtěl? No protože celé to divadlo s odstraněním a zakrytím sochy maršála je jen příprava na naplánovanou demonstraci na Letné 17. listopadu. Pan starosta dle mého názoru chce rozjitřit rány, polarizovat, budit nenávist a agresi. O to podle mě jde. A věřte, že tahle příprava na listopad není jedinou a čeká nás jich ještě mnohem víc.

Zdroje:

https://www.policie.cz/clanek/vojenske-reseni-prazskeho-jara-1968.aspx?fbclid=IwAR3IVUYIuuvdyRe7gG7IQGXL4vsVLuSUCJkt18ZJIFKn1ATd5UxTOJGqjYY

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Konev-nas-nejdriv-osvobodil-pak-okupoval-Kolar-junior-starosta-Prahy-6-nam-poskytl-vyklad-o-sovetskem-marsalovi-jehoz-sochu-chteji-nekteri-odstranit-512404

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama