Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2019 5:45:00

Nesu dobré zprávy

Nesu dobré zprávy

Komentář na facebookovém profilu k dobrým zprávám z Prahy

STARONOVÉ P+R OPATOV A NOVÝ PŘÍSTUP K VÝLUKÁM

Závěrem týdne bych se s vámi chtěl ještě podělit s dvěma pozitivními informacemi, které by podle mě neměly zapadnout.

Tou první je, že se konečně podařila podepsat nájemní smlouva s vlastníky pozemků, kde se nachází plošné P+R Opatov! Dva roky jsme mohli míjet jenom zamčená vrata, za kterými bylo přes dvě stě parkovacích míst. Absurdní. Podívejte se na srovnání satelitních snímků, jak bývalo parkoviště narvané a jak to je dnes.

Od roku 2017 totiž P+R Opatov zelo prázdnotou. Muselo se zavřít, když dal soud po dlouhých letech sporů za pravdu restituentům, aby jim město platilo nájem, když tam chce mít parkoviště. A pak se dva roky nic nedělo.

Museli jsme najít společnou řeč. Byla ostuda, že jsme měli v Praze nevyužívané P+Rko, všichni o něm věděli, ani jedna strana nebyla spokojená a řešení nikdo nehledal. Nově bude zcela legálně a s férovými podmínkami pro všechny strany v Praze o 208 víc parkovacích míst pro lidi, kteří ráno zastaví u metra a budou pokračovat do práce s MHD. Přesně takto se postupně zklidňuje doprava v hlavním městě!

Brzy ho po letech znovu otevřeme, jen to tam musíme dát trochu dokupy - natáhnout elektřinu, udělat značení na zemi, základní zázemí a koupit novou závoru. Ale to nejhorší už je za námi.

Druhá věc je, že dnes skončí o týden dříve výluka v ulici Nádražní. Byla to první z výluk, do které jsme mohli úplně zasáhnout. Podařilo se zachovat ostrovní provoz mezi Hlubočepy a Barrandovem díky vybudované kontrolní jámě, aby tramvaje nemusely zajíždět do vozovny a jejich stav se dal kontrolovat na místě. Taky jsem velmi rád, že přestup mezi tramvajovou a autobusovou náhradní dopravou se podařilo zajistit tak, aby byl doslova 10 kroků, jak můžete vidět na jedné ze sdílených fotek.

V příštím roce budeme v takovém standardu pokračovat i u dalších výluk, aby omezený provoz byl co nejhladší. S koncem prázdnin výluky nekončí, slíbil jsem Pražanům opravy. Údržba a dobrá péče je naší prioritou, stejně jako dobrá informovanost. I proto včera začala výluka u Bílé Labuti, kde po 16 letech opravíme další tramvajovou trať. Pod tímto odkazem je přehled všech dalších výluk v MHD do konce stavební sezóny.

http://www.dpp.cz/prehled-pripravovanych-dopravnich-omezeni/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama