ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2011 19:04:00

Útoky tajného zdroje z pražského magistrátu

Útoky tajného zdroje z pražského magistrátu

K odvolání šéfa pražské policie.

V posledních dnech se vyrojily spekulace o tom, že jsem z pozice předsedy Výboru pro legislativu a bezpečnost Zastupitelstva hl. m. Prahy hájil Vladimíra Kotrouše ve funkci ředitele Městské policie hl. m. Prahy a navíc se stavěl proti vůli primátora Bohuslava Svobody, který se chystal pana Kotrouše odvolat. Proti těmto tvrzením, vypouštěnými do světa tajnými, dobře informovanými a samozřejmě nezávislými zdroji z pražského magistrátu, se musím důrazně ohradit.

Tato tvrzení jsou lživá a neexistují pro ně žádné důkazy. Pokud je někdo má, žádám, aby se pod ně podepsal, aby řekl nahlas: Pan Rudolf Blažek je ten, kdo držel nad panem Kotroušem ochrannou ruku. Pan Rudolf Blažek je ten, kdo se stavěl do cesty jeho odvolání.

V této souvislosti však musím zdůraznit, že předseda zmiňovaného výboru nemá na takový postup pravomoci, a na to, jestli bude ředitel městské policie odvolán, či ne, nemá žádný vliv. Tato kompetence spadá do působnosti pražského primátora, který má pod sebou bezpečnost v Praze. Jemu se tudíž zpovídá, mimo jiné, i ředitel městské policie.

Tvrzení již zmiňovaných dobře informovaných zdrojů, že držím nad panem Kotroušem ochrannou ruku, protože jsem byl jeho předchůdcem v čele městské policie, je absurdní. Fakt, že jste něčí předchůdce ve funkci, přeci ještě neznamená, že si na toto místo chcete a hodláte udržet vliv.

U většiny funkcí a pozic jsme naopak často svědky, a je to svým způsobem logické, že se ředitel, předseda, či jiný vedoucí pracovník snaží od svého předchůdce odlišit, dělat věci „po svém“. Vždyť například člen poradců současného primátora a jeho osobní tajemník Marek Hanč, který byl poradcem Svobodova předchůdce Pavla Béma, by jistě také nesouhlasil s tím, kdyby mu byla podsouvána kontinuita práce pro exprimátora Béma a nyní primátora Svobodu. V této souvislosti bych se mohl pozastavit nad tím a ptát se, jak dobře informovaný zdroj ví, že již Pavel Bém chtěl odvolat Vladimíra Kotrouše a proč jde tato informace ven až nyní? Ale to už bych se pouštěl na pole spekulací, kterým se chci vyhnout.

Rád bych ještě zdůraznil, že ani v poslední době, kdy si údajně nechal zpracovat analýzu o hospodaření městské policie, ani kdykoli jindy od loňských komunálních voleb, mne primátor Bohuslav Svoboda nesdělil své pochybnosti o fungování městské policie, ani mne neinformoval o svém záměru odvolat jejího ředitele. Tuto tematiku jsme ani nemohli diskutovat na jednáních Výboru pro legislativu a bezpečnost (v tomto volebním období jich bylo již devět), na kterých zástupci městské police pravidelně podávali zprávu o bezpečnostní situace v Praze. Pan primátor se totiž těchto jednání bohužel opakovaně nezúčastňoval, ačkoli na ně byl pravidelně zván.

Dementuji také tvrzení anonymů, že jsem přesvědčoval pana Vladimíra Kotrouše, aby ve své funkci setrval, dokonce jsem tak údajně činil přes jeho odpor. Veřejně vyzývám všechny osoby, které v souvislosti s debatami o řediteli Městské police hl. m. Prahy přinášejí nepodložené spekulace a lži o mé osobě, aby vystoupily z roušky anonymity a svá tvrzení podložily řádnými důkazy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama