doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2019 18:29:00

Ozvučná deska se sešla k vltavskému meandru

Ozvučná deska se sešla k vltavskému meandru

Ve středu 4. září se z iniciativy prvního náměstka primátora hl. m. Prahy Petra Hlaváčka sešla po delší pauze pracovní skupina pod názvem Metropolitní ozvučná deska.

Jedná se o pracovní skupiny s cílem koordinovat činnosti mezi městskými i státními organizacemi a soukromými záměry ve vybraném území. Jejich základním smyslem je vtáhnout odbornou veřejnost do diskuse o budoucím vývoji Prahy.

„V první ozvučné desce k vltavskému meandru se chceme věnovat území mezi ostrovy Štvanicí a Císařským ostrovem. V této oblasti je totiž téměř stovka záměrů a projektů, které se navzájem podmiňují nebo na sebe navazují, a to se neobejde bez koordinace a formulování koncepce a postupu. Projekty zahrnují od velkých staveb mostů a tramvajových tratí, přes cyklostezky, nebo náplavky tak, jak je známe z centra, po soukromé projekty bytových domů, nebo například rybí přechody. Cílem všech je zkoordinovat tyto projekty, tak aby podél řeky vznikl kvalitní veřejný prostor pro Pražany. Území vltavského meandru se postupem času dostalo z periferie Prahy do jejího širšího centra. Proto nevyhnutelně dochází k jeho proměně v souvislosti s proměnou celého města. Jde při tom o území s charakterem, který mu vtiskly předchozí generace. Něco z toho obdivujeme, něco ne, ale je na nás, jak dokážeme s potenciálem akumulovaným i budoucím naložit,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlaváček.

Bývalý primátor Tomáš Hudeček pořádal tato pravidelná setkání k různým tématům v Rezidenci primátora již v roce 2012. V rámci diskuze nad předloženými tématy mělo plénum odborníků nastavit krokům magistrátu zrcadlo (tedy dát mu ECHO), neboť žádný politik není neomylný.

„Nyní na tradici ozvučných desek navazujeme v lehce pozměněném formátu, protože témata potřebují čas na přípravu a přesnější formulování cílů. Praha se přece jenom v mezidobí posunula dál. Chceme k ozvučným deskám pořádat jedno či více přípravných kolokvií nebo workshopů a případně porovnávat naše zkušeností se zahraničím,“ řekl Petr Hlaváček a na závěr setkání dodal: „Chceme lidem vrátit řeku a přirozené relaxační území kolem ní.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama