PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2019 15:05:00

Ministr Zaorálek přijal velvyslance Čínské lidové republiky

Ministr Zaorálek přijal velvyslance Čínské lidové republiky

Ministr kultury Lubomír Zaorálek dnes přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Čínské lidové republiky J.E. Zhang Jianmina. V průběhu setkání oba představitelé diskutovali o dosavadní spolupráci v oblasti kultury mezi oběma zeměmi.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek se rozhodně ohradil proti jednostrannému rušení koncertů českých souborů v Číně, o kterých média v poslední době informovala. Ministr sdělil velvyslanci, že jako zástupce čínské strany v České republice nese odpovědnost za kroky, které vážně poškozují obraz Číny u české veřejnosti. Upozornil pana velvyslance, že v posledních letech bylo vykonáno mnoho pro rozvoj česko-čínských vztahů ve všech oblastech, včetně kulturní. Obává se ale, že poslední vývoj vážně tyto vztahy poškozuje a zpochybňuje dosavadní úsilí.

Pan ministr sdělil panu velvyslanci, že je připraven se vrátit k pozitivní spolupráci obou zemí v oblasti kultury, ale pouze za podmínky, že obě strany k sobě budou přistupovat se vzájemným respektem a budou vnímat své odlišnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama