Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2019 6:34:00

Na třináctce se stále staví v rozporu s územním plánem

Na třináctce se stále staví v rozporu s územním plánem

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě na Praze 13.

Dlouhodobě nesouhlasím s megalomanskou výstavbou na Praze 13. A snažím se proti ní brojit a poskytovat odbornou pomoc místním, kteří se jí brání. Ačkoliv jsou nové byty samozřejmě potřeba, neměla by výstavba probíhat na úkor současných obyvatel a v rozporu s územním plánem. Právě k tomu ale na Praze 13 dochází. Plánované projekty na bytové domy u obchodního centra Paprsek, u OC Lužiny či projekt Výhledy Luka jsou dobrým příkladem. Tyhle necitlivé a předimenzované projekty nadměrně převyšují okolní stavby a snaží se vtlačit do tzv. stabilizovaného území, kde by žádná rozsáhlá stavební činnost neměla být vůbec možná. Je možné pouze zachování, dotvoření a rehabilitace stávající urbanistické struktury. ZDE

Přesto Stavební odbor MČ Prahy 13 projekty posvětil. I přes desítku stránek námitek, které jsem společně s místními občany připravil a podal (zpracované námitky a petice k projektům najdete ZDE).

Je ubíjející stále dokola vysvětlovat a argumentovat, že do stabilizovaného území mrakodrapy nepatří. Teď se ale objevila nová naděje, nové povzbuzení. Ministerstvo pro místní rozvoj rozhodlo, že projekt bytového domu „Dvou věží“ na Praze 12 není v souladu s územním plánem, protože neplní požadavky na stabilizované území dané ve změně územního plánu hl. m. Prahy č. Z 1000/00.

V tuhle chvíli má Ministerstvo díky mému odvolání na stole i projekt Polyfunkčních domů Lužiny na Praze 13. Pevně věřím, že rozhodne stejně. A tyhle rozhodnutí pak dají jasně najevo developerům i jejich zájmy hájícím městským částem, že podobným nesmyslným způsobem se prostě Praha rozvíjet nebude. Já proto udělám maximum.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama