Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2019 9:20:00

Chceme odborníky místo politických trafikantů ve státních firmách

Chceme odborníky místo politických trafikantů ve státních firmách

Piráti úspěšně tlačí na projednání nominačního zákona.

Tento týden projde druhým čtením návrh nominačního zákona, který má zajistit transparentní výběr osob do orgánů státních podniků a firem s majetkovou účastí státu. Jedná se o vládní návrh předložený vládou díky iniciativě Pirátů. Na tiskové konferenci  představil předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek s lidoveckým poslancem Marianem Jurečkou a předsedou sněmovny Radkem Vondráčkem společný postup při projednávání návrhu.

Piráti přišli s vlastním návrhem nominačního zákona již loni na jaře, nicméně Sněmovna ho hlasy ANO zamítla. Po jednání Jakuba Michálka s premiérem Babišem přišla vláda s vlastním, i když vykostěným návrhem, který budou chtít nyní Michálek a pirátský poslanec Tomáš Martínek napravit pozměňovacími návrhy například uzákoněním tzv. vlastnické politiky státu zajišťující efektivní a strategicky promyšlené působení státu v jím ovládaných společnostech.

„Dnes prakticky neexistuje legislativa upravující způsob jmenování členů řídících a dozorčích rad právnických osob, ve kterých má stát svůj vlastnický podíl. Její zavedení udělá zásadním způsobem pořádek v obsazování státem vlastněných firem, aby nebyly zneužitelné pro politické trafikanty postrádající odbornost a náležitou péči,“ uvedl k návrhu Michálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama