Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2019 11:20:43

Považujeme Kosovo nadále za součást Srbska!

Považujeme Kosovo nadále za součást Srbska!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD podalo do Sněmovny novelu trestního zákoníku, která chrání oběti, nikoli gaunery. Hnutí SPD nepropadá laciné hysterii vůči Andreji Babišovi, ale jeho vládu odmítá ze zásadních programových důvodů. Globalistka Věra Jourová z ANO nominovaná na místopředsedkyni Evropské komise je oddaným služebníkem EU. Vítáme snahu prezidenta Zemana, aby ČR neuznávala Kosovo jako samostatný stát – Kosovo je podle SPD součást Srbska. Cílem odstranění památníku Koněva vedením Prahy 6 je vymazání významu obětí ruského národa a revize výsledků druhé světové války. Hnutí SPD podporuje navýšení důchodů, ale žádá škrty zbytečných výdajů na neziskovky, nepřizpůsobivé atd.

1. Novela trestního zákoníku z pera hnutí SPD chrání oběti, nikoli gaunery.

Poslanecký klub SPD minulý týden navrhl a podal do Sněmovny novelu trestního zákoníku, která má posílit práva slušných lidí, kteří jsou přepadeni. SPD tím chce posílit institut tzv. nutné obrany, jelikož dnes je stav takový, že napadený člověk je ještě odsouzen za to, že se bránil, protože to může být podle soudu posuzováno jako nepřiměřené. Chráněni zákonem ale musí být podle SPD slušní lidé, nikoliv gauneři! Následky musí nést agresor, nikoli oběť. Hlavním principem posílení nutné obrany je poskytnout občanům vyšší míru jistoty a bezpečnosti, aby se nemuseli obávat použít adekvátní nástroje a prostředky, když někdo poruší jejich domovní svobodu, bude se snažit vniknout do jejich obydlí a vyvolá v nich pocit, že pachatel může ohrozit jejich zdraví nebo dokonce život. Nová úprava zakotvuje zásadu „můj dům, můj hrad", která je součástí některých zahraničních úprav. Chráníme naši vlast, chráníme české občany, chráníme Vaše rodiny, Vaše domovy, Vaše děti, Vaše přátele a Váš majetek. 

2. Hnutí SPD nepropadá laciné hysterii vůči Andreji Babišovi, vládu odmítá ze zásadních důvodů.

Ukončení trestního stíhání premiéra Babiše je zpráva, která vyjasňuje celou situaci a odstraňuje problém České republiky, kdy premiér země byl trestně stíhán. Hnutí SPD vždy trvalo na odpovědném prošetření celé věci a nepropadalo laciné osobní hysterii vůči osobě premiéra. Hnutí SPD nepodpořilo a nepodporuje vládu premiéra Babiše z konkrétních a zásadních důvodů – jde o koaliční spolupráci s neomarxistickou probruselskou ČSSD, podporu paktu o uprchlících, podporu Istanbulské smlouvy, dluhové hospodaření, nákup drahých expedičních zbraní, záměr zvýšit věk odchodu do důchodu, zvyšování daní, vyplácení dávek nepřizpůsobivým, pokračování v inkluzi ve školství a podpora neziskových organizací s politickým a ideologickým programem. Vláda odmítá naše návrhy zákonů proti islamizaci. Vláda odmítá pomoc lidem v dluhových pastech a definovat lichvu, přičemž definice lichvy je jeden ze základních předpokladů pro pomoc lidem v dluhových pastech lichvářů. Vládní strany nepodpořily návrhy usnesení Sněmovny bránící vydávání majetku zabaveného na základě Benešových dekretů kolaborantům a odmítají požadovat reparace po Německu. Hnutí SPD dělá zásadovou politiku, na kterou nemá vliv hysterie kolem kauzy „Čapí hnízdo".

3. Globalistka Věra Jourová z ANO je oddaným služebníkem EU.

Globalistka Věra Jourová z hnutí ANO, která je nominována Bruselem na místopředsedkyni Evropské komise, dlouhodobě prosazuje politiku diktátu EU vůči členským zemím a prosazuje cenzuru vlastenců a odpůrců imigrace a islámu. Není českým zástupcem hájícím zájmy České republiky, ale oddaným služebníkem EU. Hnutí SPD považuje Evropskou komisi za zbytečný a škodlivý orgán, který je nástrojem diktátu EU proti členským zemím. Je třeba Evropskou komisi zrušit a vrátit rozhodování na úroveň členských zemí. Hnutí SPD nadále podporuje referendum o vystoupení z EU.

4. Vítáme snahu prezidenta Zemana, aby ČR neuznávala Kosovo jako samostatný stát – Kosovo je součást Srbska.

Hnutí SPD vítá kroky prezidenta Miloše Zemana v otázce přehodnocení uznání Kosova ze strany ČR. Samostatnost Kosova uznala druhá vláda Mirka Topolánka (ODS) v roce 2008. K dnešnímu dni neuznalo statut Kosova jako samostatného státu téměř 80 států světa, včetně Číny, Ruska, Španělska, ale i sousedního Slovenska. Kosovo a Evropská unie podepsaly 27. října 2015 Dohodu o stabilizaci a přidružení, a Kosovo má tudíž status potenciálního kandidáta na členství. Jde o porušení rezoluce OSN 1244. Žalobce zvláštního tribunálu v Haagu si před dvěma měsíci předvolal jako podezřelého ze spáchání zločinů za války v Kosovu v letech 1998-1999 bývalého premiéra Ramuše Haradinaje. Obviněna ale může být řada členů současné vládnoucí politické garnitury, kterou tvoří strany vzešlé právě z velitelů a příslušníků Kosovské osvobozenecké armády (UÇK), která páchala zvěrstva za války v Kosovu. Odsuzujeme válečné zločiny Spojených států amerických spáchané na srbském národu. Odsuzujeme „humanitární bombardování", které podporoval tehdejší prezident republiky Václav Havel. Považujeme Kosovo nadále za součást Srbska. Odmítáme tím také požadavky propagátorů a vyznavačů islámu na vznik tzv. „Velké Albánie". 

5. Cílem odstranění památníku Koněva vedením Prahy 6 je vymazání významu obětí ruského národa a revize výsledků druhé světové války.

Hnutí SPD odsuzuje přepisování historie. Vedení Prahy 6 v čele se starostou Ondřejem Kolářem (TOP 09) schválilo společně se zastupiteli usnesení o faktické likvidaci pomníku ruského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva. Socha maršála Koněva je symbolem osvobození. Při osvobozování Československa padlo na 140 tisíc rudoarmějců a k tomu více než 30 tisíc vojáků rumunské armády a také tisíce našich vojáků a občanů. Těm všem patří náš dík a úcta. Kroky vedení Prahy 6 jsou součástí postupného přepisování dějin v zájmu vymazání významu obětí ruského národa. Probíhá to, před čím varoval po válce prezident Beneš. Fakticky se relativizuje výsledek druhé světové války. Není náhoda, že ve stejné době probíhá faktický pokus o prolomení Benešových dekretů. Političtí pohrobci Třetí říše těží z toho, že již nežijí pamětníci, a cílevědomě pracují na revizi výsledku druhé světové války.

6. Hnutí SPD podporuje navýšení důchodů, ale žádá škrty zbytečných výdajů na neziskovky, nepřizpůsobivé atd.

Hnutí SPD podporuje a bude podporovat zvyšování důchodů a v první řadě zvyšování nejnižších důchodů. Nesouhlasíme však se záměrem vlády krýt navýšení důchodů zvýšením věku odchodu do důchodu a zvyšováním daní. Je nutné a možné prostředky získat úsporou ve snížení nákladů na státní správu, nákladů na inkluzi, zrušením nákupu zbraní pro armádní expedice, ukončením financování politických neziskovek a ukončením podpory nepřizpůsobivých občanů. Další zadlužování země je nebezpečné s ohledem na začátek hospodářské recese v Německu a na prohlubující se bezpečnostní krizi na Blízkém východě, kde dochází k vážnému narušení stability ropného trhu. Uvedená rizika mohou mít vážný dopad na ekonomiku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama