Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2019 10:45:00

Příštím hejtmanem má být Michael Pánek

Příštím hejtmanem má být Michael Pánek

Příštím hejtmanem Středočeského kraje má být dlouholetý úspěšný starosta Dobřichovic Michael Pánek, navrhuje oblastní sdružení ODS na Praze západ. To ho nominovalo na post lídra kandidátky pro krajské volby 2020.

„Slibuji, že v žádném případě nepůjdu do koalice s ANO nebo s SPD a komunisty. Znepokojuje mě návrat StBáků a starých struktur k moci, musíme tomu bránit,“ řekl v nominačním projevu Michael Pánek. „O tom, jak mizerná je dnes správa kraje, se může kdokoli přesvědčit na rozbitých středočeských silnicích. Ještě horší jsou ale oblasti, do kterých není tolik vidět – jmenovitě středočeské školství a zdravotnictví. Tyto tři oblasti budu urgentně řešit,“ dodal Pánek.

Michal Pánek byl na Oblastním sněmu Oblastního sdružení ODS Praha západ také znovu zvolen předsedou oblasti; místopředsedou sněm zvolil Romana Jandíka, zastupitele Roztok. O definitivním pořadí kandidátky do krajských voleb, včetně potvrzení pozice lídra, rozhodne hlasování Regionálního sněmu Regionálního sdružení ODS Středočeský kraj v listopadu.

Michael Pánek od roku 1994 až do současnosti působí ve vedení města Dobřichovice, z toho 12 let v roli starosty, nyní je místostarostou. Za jeho starostování se mu podařilo kromě jiného opravit celé centrum města Dobřichovice či zajistit výstavbu nové školky a školy, která poté získala prestižní ocenění Stavba roku 2015. V současné době je místopředsedou ODS Středočeského regionu a předsedou ODS Prahy-západ. V posledních komunálních volbách v Dobřichovicích ODS zvítězila se 48 % procenty hlasů; v posledních krajských volbách v roce 2016, v nichž ODS získala ve Středočeském kraji 13,05 %, hlasovalo v Dobřichovicích pro ODS 38,84 % voličů.

Michael Pánek je spolumajitelem nejstaršího rockového klubu v Praze Rock Café. Vydává vlastní časopis Magazín ProRock, který se věnuje politickému dění. Je ženatý, mezi jeho záliby patří volejbal, tenis, vysokohorská turistika, hudba. Narodil se v roce 1965. Rodina byla perzekuovaná komunistickým režimem. Jeho otec byl v politických procesech v roce 1949 odsouzen na doživotí  a nakonec strávil v komunistických lágrech 14 let. Michael Pánek vystudoval Fakultu stavební ČVUT v Praze. V roce 1990 začal úplně od nuly podnikat ve stavebnictví, ve kterém podniká dodnes. Jeho firma IBS-ROKAL získala za své projekty řadu významných ocenění. Mezi tato ocenění patří například titul Best of realty 2010, cena TOP invest – nejlepší investice roku 2010. Projekt nového náměstí v Černošicích byl odbornou porotou vybrán mezi 15 nejlepších staveb v České republice v soutěži Stavba roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama