JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2019 12:17:00

Navrhneme změnu zákona o financování péče v dětských centrech

Navrhneme změnu zákona o financování péče v dětských centrech

Financování zdravotní péče v rámci dětských center bylo tématem jednání hejtmana Martina Netolického a ředitelky Dětského centra Veská Markéty Tauberové s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a jeho náměstky Romanem Prymulou a Helenou Rögnerovou

 „Současný stav je takový, že zdravotní péče, která je prováděna v rámci dětských center, je hrazena zřizovatelem, v tomto případě tedy Pardubickým krajem. Podle nás je stávající stav špatný, protože i například v rámci zdravotnické záchranné služby existuje vícezdrojové financování zřizovatele a pojišťoven,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„S panem ministrem jsme se domluvili, že jako kraj ve spolupráci s pracovníky jeho resortu připravíme návrh novely zákona, který by dětským centrům umožnil nasmlouvání výkonů s pojišťovnami, což by krajům odebralo část finanční zátěže, přičemž prostředky by bylo možné více investovat do samotných zařízení,“ řekl hejtman.

Změna systému je nutná i podle ředitelky Dětského centra Veská Markéty Tauberové. „Zdravotní péče o děti, které jsou ležící s velmi závažnými hendikepy a onemocněními, je velmi náročná a komplikovaná. Proto jsme přesvědčeni, že by měly být tyto výkony hrazené ze zdravotního pojištění. Není to pouze názor náš, ale napříč dětskými centry a věřím v podporu ostatních kolegů,“ uvedla Markéta Tauberová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama