Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2019 11:21:00

Na krátkozrakou politiku doplatíme jednou všichni

Na krátkozrakou politiku doplatíme jednou všichni

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtové politice vlády

 „Rozpočtová politika vlády snižuje odolnost státního rozpočtu vůči možnému budoucímu ochlazení ekonomiky.“ To včera konstatoval svým usnesením Kontrolní výbor sněmovny.

Bohužel tak narostly výdaje státu, že stačí malý propad v příjmech, jejichž struktura je rovněž neuspokojivá, a několikanásobně se zvětší schodek a zadlužování budoucích generací. To konstatoval i Nejvyšší kontrolní úřad, který doslova ve své zprávě k výsledku hospodaření státu za rok 2018 uvedl, že rozpočet je hůře připravený na případnou recesi, než tomu bylo před 10 lety.

Kapitálové výdaje jako podíl celkových výdajů státního rozpočtu

Ukazuje se, že hospodaření se stáními financemi se vytrvale zhoršuje, málo se investuje a zejména rostou provozní výdaje. Neznamená ti nic jiného, že peníze, které státu zaplatí daňoví poplatníci navíc oproti předchozím letům, se pouze projí.

Namísto toho, aby stát využil období hojnosti k tomu, aby například stavěl dálnice, nebo si dělal zásoby na horší časy, tak pouze utrácel více a více. Jen pro představu: v roce 2018 bylo vystavěno pouhé 4 km nových dálnic a 15 km silnic 1. třídy.

Na tuto krátkozrakou politiku doplatíme jednou všichni a zejména naše děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama