Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2019 17:12:15

I toto se připomínalo během dnů NATO?

 I toto se připomínalo během dnů NATO?

V sobotu 21. září jsme si připomněli Světový den míru. Den, kdy celý svět oslavuje svět bez válek. Tento stav je samozřejmě žádoucí pro valnou většinu obyvatel naší planety. A co ČR?

Ve stejný den začalay v Ostravě takzvané mezinárodní dny NATO.


To, že se tyto data shodují samozřejmě není náhoda. NATO se dlouhodobě snaží prezentovat jako garant světového míru a pořádku. Realita je však na hony vzdálená tomu, co tato organizace o sobě tvrdí. Právě NATO ve své historii rozpoutalo celou řadu konfliktů které destabilizovaly státy a někdy i celé regiony. Na tom se v posledních letech bohužel mnoho nezměnilo. Současná smutná realita Afghánistánu je právě ukázkou této neuvážené agresivní politiky. Stejně tak jako dopady destabilizace severoafrických zemí – kam mj. spadá i tolik diskutovaná otázka migrace. 

Nepředpokládám také, že se během oslav Dnů NATO v Ostravě připomene událost, která se stala ve středu 18. září. Jen pár dnů před tím, než se pyšnili svou technikou v Moravskéslezském kraji, bezpilotní letoun řízený americkým vojákem podnikl bojový nálet během kterého zabil 30 afghánských civilistů a dalších 40 zranil. I přes všechno špičkové vybavení (kterým se tak rádi Američané chlubí) se tato chybička vloudila. Není pak divu, že se mladí lidé v této okupované zemí aktivně přidávají k islámským fundamentalistům.

Pokud nechceme dále nahánět lidi do náruče těchto radikálů, je potřeba okamžitě ukončit agresivní zahraniční politiku v režii NATO a začít stavět naše zahraniční vztahy na principu spolupráce a vzájemného respektu. Uvědomme si, že svobodu a demokracii nelze vyvážet na špičkách bajonetů! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama