Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2019 16:07:47

I přes geografickou vzdálenost nás s Mongolskem pojí velké přátelství

I přes geografickou vzdálenost nás s Mongolskem pojí velké přátelství

Delegace Senátu vedená Jaroslavem Kuberou se v Mongolsku setkala s vrcholnými ústavními činiteli, dojde také k podpisu obchodních dohod.

V hlavním městě Mongolska jednala pětice českých senátorů a senátorek s předsedou mongolského parlamentu Gombožavem Zandanšatarem a prezidentem Chaltmá Battulgou. Třídenní návštěva má vedle rozvoje meziparlamentní spolupráce za cíl také podpořit obchodní, kulturní a vědeckou výměnu. Delegaci doprovází dvacítka českých podnikatelů spolu s viceprezidentem Hospodářské komory Bořivojem Minářem, předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová a ředitel  Zoo Praha Miroslav Bobek.

„I přes geografickou vzdálenost nás s Mongolskem pojí velké přátelství. Do poloviny 80. let jsme byli jejich druhým největším obchodním partnerem, tisíce Mongolů získalo u nás vzdělání či pracovní zkušenost a brzy v obou zemích oslavíme 30 let od pádu komunismu. Dnes je naší prioritou navázat na rozvojovou pomoc, kterou Mongolsku dlouhodobě poskytujeme, novými obchodními projekty,“ shrnuje smysl zahraniční cesty předseda Senátu Jaroslav Kubera.

V následujících dnech Jaroslav Kubera zahájí v sídle Hospodářské komory Mongolska podnikatelské fórum. Bude na něm představeno České podnikatelské centrum, které při této příležitosti zprostředkovalo individuální obchodní schůzky mezi českými a mongolskými firmami. Podle mluvčího české Hospodářské komory Miroslava Dira se také očekává podepsání několika dohod v oblasti stavebnictví.

Vedle obchodních rozhovorů se předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová setká se svým mongolským protějškem Regdelem Dugerem a dalšími výzkumníky; ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek pak v Ulánbátaru otevře výstavu svých fotografií, které dokumentují transporty koně převalského z pražské zoo do volné přírody v Mongolsku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama