JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2019 21:09:00

Socha TGM se vrátila na brněnské výstaviště

Socha TGM se vrátila na brněnské výstaviště

V den zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu 7. října 2019 byla v areálu brněnského výstaviště odhalena socha Tomáše Garrigue Masaryka.

 Jde o kopii sádrového díla Otakara Španiela, které při otevření areálu brněnského výstaviště v roce 1928 dominovalo rotundě pavilonu A. „Je symbolické, že se tato připomínka rodáka z jihomoravského Hodonína vrací na místo, kde ji mohli vidět návštěvníci Výstavy soudobé kultury před 91 lety,“ zdůraznil hejtman Bohumil Šimek.

Nová socha dostala bronzovou podobu a stojí před rotundou. Její hliněná předloha vznikla na loňském jubilejním 60. Mezinárodním strojírenském veletrhu pomocí unikátních 3D technologií a umu sochaře.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama