ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2019 18:08:00

Erdoganův vojenský zásah dál destabilizuje region

Erdoganův vojenský zásah dál destabilizuje region

Nesouhlasíme s vojenskou invazí v severní Sýrii, jsme každopádně pro diplomatické řešení situace v regionu.

 Považujeme za nešťastné obětovat lidské životy a dále destabilizovat region. Vytvoření zóny pro uprchlíky v Sýrii není z našeho pohledu vhodné řešení.

„Pokud nicméně zóny vzniknou, Evropská unie musí v daném místě maximálně pomoci finančně i logisticky, abychom zabránili humanitární katastrofě. Unie by však neměla neustále pouze hasit požár, ale využít všech možných nástrojů i programů směřujících k rozvoji a stabilizaci regionu do budoucna. Takový přístup podporujeme dlouhodobě,“ komentoval situaci zahraniční expert a místopředseda STAN Radim Sršeň.

Apelujeme na dodržování lidských práv, Evropská unie i Česká republika by měla být v tomto ohledu maximálně důrazná a nápomocná.

„Dohoda s Tureckem je dosud plněna jen velmi složitě, díl odpovědnosti nese i EU. To ovsem neospravedlňuje invazi do Sýrie. Erdoganovy hrozby vůči EU ukazují, že není seriozní partner. Jeho kroky situaci uprchlíků jen zhorší a nadto mohou přinést další konflikt v neklidné oblasti. O to víc dnes šokuje nedávné pozitivní vyjádření premiéra Babiše ohledně těchto bezpečnostních zón. Věc se musí řešit na Radě bezpečnosti OSN a hlavně jednáním všech zúčastněných stran,“ doplnil jej europoslanec Stanislav Polčák.

Hnutí STAN prosazuje, aby se situaci v Sýrii zabývala i Poslanecká sněmovna.

„Požádal jsem místopředsedu Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny o projednání bodu “Invaze Turecka do Sýrie” tak, aby k dané záležitosti vyjádřila Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky jasný postoj,“ uvedl předseda STAN Vít Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama