Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2019 22:38:00

Prosadíme principy dobrého hospodaření

Prosadíme principy dobrého hospodaření

Komentář na facebookovém profilu k novému programu

 Kdyby Jan Antonín Baťa hospodařil jako naše vláda, nikdy by ve Zlíně nemohl postavit mrakodrap. Česká republika má za sebou dlouhé období ekonomického růstu a stejné období bezobsažné politiky. Příjmy státu se v průběhu několika let zvýšily o 25 %, ale neexistuje žádná ze služeb státu, kde by se kvalita zvýšila o čtvrtinu.

Jako úspěchy se nám předkládají nesmyslné pseudosociální projekty, ale investice do vzdělání a do infrastruktury zaostávají. V době růstu se vykrádají rezervy na horší časy. Sestavují se deficitní státní rozpočty, a jejich struktura se stala neudržitelnou, jak na to razantně upozornil už i Nejvyšší kontrolní úřad.

PROTO

  • Prosadíme dluhovou brzdu tak, aby v období ekonomických růstů musely vlády připravovat vyrovnané nebo přebytkové rozpočty.
  • Dorovnáme podíl výdajů na vědu a výzkum (1 % HDP), obranu (2 % HDP), infrastrukturu (3 % HDP) a vzdělání (5 % HDP), aby jsme se rychleji přibližovali těm nejlepším na světě.
  • Doma i v EU budeme prosazovat princip, že dotace a zvýhodnění mají pomáhat malým a slabým, místo dalšího posilování velkých.

Pomozte nám prosadit změny.

Víme, jak na to. Přečtěte si náš program ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama