Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2019 20:33:00

Oni nechrání Českou republiku, oni ji ohrožují

Oni nechrání Českou republiku, oni ji ohrožují

Komentář na facebookovém profilu k postoji našich politiků k Číně.

Patolízalové v čele země: kdo sleduje dlouhodobě skutečné, nikoli domnělé, výsledky práce Miloše Zemana, tak se musí zamyslet nad skutečností, jak je možné, že tenhle člověk to, dokonce opakovaně, dotáhl na prezidenta republiky? Jeho Housing and Construction na D47, Bamberská aféra, Zemanův kufřík, privatizace bank a plynárenské infrastruktury, likvidace IPB.... - jedna bota vedle druhé. Proto nikoho soudného nepřekvapí, že nyní jsme svědky důsledků jeho paktování s totalitními režimy. Takhle to například s Číňany končí, když jim někdo poklonkuje a podlejzá namísto korektního a sebevědomého jednání. Voliči Zemana při jeho podpoře argumentují tím, že Zeman je vlastenec, kdežto ti pravdoláskaři nás chtějí zaprodat. Pokud bych za ikonu pravdoláskařů považoval Havla, tak se stačí poohlédnout, jaké postavení ve světě jsme měli za jeho prezidentování a jaké máme dnes? A nejde jen o Zemana. V hlouposti či ještě něčem horším mu sekunduje Babiš. Jeho poslední výlevy k napadení Kurdů Turky je navýsost trapné. Jeho vychloubání, jak mluvil vícekrát o tom s Erdoganem, začíná připomínat pasáže ze Švejka, jak poručík Dub často vycházel ze svých předválečných diskuzí s okresním hejtmanem. Současní mocní a jejich podporovatelé nás ženou do velké státoprávní krize. Oni nechrání Českou republiku, oni ji ve skutečnosti ohrožují.

Je pozitivní, že Praha vypověděla trapnou smlouvu s Pekingem. Praze coby městu vůbec nepřísluší zavazovat se ve věci související s mezinárodní politikou. Postoj k politice jedné Číny je věcí zahraniční politiky státu. Ještě před pár roky by funkční Ministerstvo zahraničí takovou smlouvu prohlásilo za neplatnou. Ale snad si na případu ANO smlouvy Prahy s Pekingem pražští zastupitelé uvědomí, že není radno pouštět se do vod mezinárodní politiky. Namísto pro nás důstojné a standardní spolupráce s Čínou tady máme díky politickému koktejlu zastupitelské hlouposti anoistů na pražské radnici a Zemanovy ještě hloupější zahraniční politiky rozvařené vztahy, které do příchodu těchto individuí do politiky byly evropsky standardní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama