Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2019 15:54:04

ODS: Na cestě od modré k červené

ODS: Na cestě od modré k červené

Tohle nevymyslíš! ODS nazvala svůj nový program Země, která vítězí. To je vskutku mimořádně legrační.

Skoro to vypadá, jako by občanští demokraté velebili éru Andreje Babiše. Oni to tak samozřejmě nemyslí, ale tahle marketingová zmatenost je fakt kouzelná.

Stejně tak zoufalý je ideový posun, který občanští demokraté, kteří už dnes nejsou ani občanští ani demokraté, pod vedením Petra Fialy v posledních letech nastoupili. Kdysi pravicová strana, jež vyznávala trh bez přívlastků, kdysi euroskeptická strana, jež tvrdě kritizovala deficit demokracie v Evropské unii, a kdysi ideově pevná strana, jež se vysmívala všem těm genderismům, enviromentalismům, homosexualismům, feminismům i jiným šíleným ismům, tak nějak zpravdoláskovnatěla, zezelenala a zeurohujerovatěla.

Petr Hájek kdysi napsal knížku nazvanou Smrt ve středu. Smrt nikoli uprostřed týdne, nýbrž smrt ve středu politického spektra. Přesně tam dnes současná ODS, jež postupně opustila principy, na kterých byla založena, míří. Prostě zprava doleva. Nic překvapivého. To je osud všech, kteří zapomenou na svoji někdejší svobodymyslnost.

Aktuálně k tomu můžeme ještě přičíst návštěvu předsedy ODS Petra Fialy v Řeporyjích, kam přijel podpořit místního hulváta Pavla Novotného, svého povedeného spolustraníka a toho času zdejšího starostu, novou hvězdu nové ODS, který chce své politické protivníky hezky po bolševicku věšet, a je vymalováno. Na fialovo.

Vlastně je to docela logické. Od modré k červené vede cesta přes fialovou.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama