ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 5:35:00

Pokud Maďarsko nepodpoří sankce vůči Turecku, ať Orbán okamžitě opustí EPP

Pokud Maďarsko nepodpoří sankce vůči Turecku, ať Orbán okamžitě opustí EPP

Předsednictvo hnutí STAN jednoznačně odsuzuje agresivní invazi Turecka na území Sýrie, vnímá ji jako jednoznačné porušení mezinárodního práva.

 „Vyjádřili jsme solidaritu s civilním obyvatelstvem a vyzýváme českou vládu, aby zvážila rychlou a účinnou humanitární pomoc potřebným. V dnešním usnesení předsednictva jsme deklarovali jednoznačnou podporu ekonomických i vojenských sankcí vůči Turecku a apelujeme na české europoslance, aby prosazovali zastavení přístupových rozhovorů mezi Tureckem a Evropskou unií,“ řekl po jednání předsednictva hnutí Vít Rakušan.

Situaci však výrazně komplikuje svým postojem Maďarsko, které blokuje jednotnou politiku Evropské unie vůči Turecku.

Předsednictvo hnutí STAN proto vyzývá členy Evropské lidové strany, aby okamžitě řešili postavení strany Fidesz v rámci EPP.

„Přístupem Maďarska k situaci v Sýrii se pouze potvrzuje, že dokud bude Orbánova strana součástí Evropské lidové strany, tak Starostové a nezávislí se členy této frakce stát nemohou,“ dodal Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama