Ministerstvo průmyslu a obchodu

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2011 10:37:02

S poklesem globální poptávky klesá i naše průmyslová výroba

S poklesem globální poptávky klesá i naše průmyslová výroba

Komentář k výsledkům průmyslové výroby a zahraničního obchodu.

Komentář k výsledkům průmyslové výroby:

„I přes pozitivní vývoj v klíčovém automobilovém průmyslu se na říjnových výsledcích průmyslové výroby projevuje pokles evropské i globální poptávky. Další zhoršování situace v průmyslu pak signalizují všechny předstihové indikátory. Index nákupních manažerů PMI se dostal pod úroveň 50 bodů, což je hranice, která odděluje růst a pokles průmyslové výroby,“ říká ředitel odboru ekonomických analýz Ministerstva průmyslu a obchodu Jaroslav Vomastek.

Komentář k výsledkům zahraničního obchodu:

„Říjnová čísla zahraničního obchodu jsou bezesporu dobrou zprávou pro českou ekonomiku. Uspokojuje především dynamika růstu vývozu. Desetiprocentní nárůst je s ohledem na vysokou srovnávací základnu loňského roku velmi solidním výsledkem, což potvrzuje historicky druhá nejvyšší měsíční hodnota českého vývozu blížící se 257 miliardám korun. Za pozitivní považuji také to, že pokračuje trend rychlejšího tempa růstu vývozu na trhy mimo  evropskou „Sedmadvacítku“.  Pokud jde o výhled na nejbližší období, vývoj v Evropě příliš důvodů k optimismu nedává, když ekonomický sentiment v Evropské unii nadále oslabuje,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod Milan Hovorka
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama