Jiří Dohnal

  • Piráti
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2019 5:35:00

Praha 11 bude opět disponovat volnými finančními prostředky

Praha 11 bude opět disponovat volnými finančními prostředky

Projekt přestavby bývalé ubytovny Sandra na bydlení pro mladé rodiny, lékaře, učitele či hasiče je opět o krok dál.

 Na posledním říjnovém zasedání schválili pražští zastupitelé žádost MČ Praha 11 o poskytnutí investiční dotace ve výši 30 milionů a dalších 100 milionů v podobě půjčky na financování rozsáhlé rekonstrukce. Ta by měla být dokončena do necelých dvou let, nově zde vzniknou ubytovací kapacity až pro 174 rodin.

Už v létě roku 2021 by mělo Jižní Město nabídnout nové ubytovací kapacity až pro 400 obyvatel. Právě na tento termín je totiž plánováno dokončení rekonstrukce objektu Nad Opatovem 2140 – dříve obávané ubytovny Sandra. Stavební práce se naplno rozběhly letos v červnu, další dobrou zprávu pak přinesl minulý týden, kdy Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo žádost jedenácté městské části o investiční dotaci na projekt ve výši 30 milionů Kč a dalších 100 milionů Kč ve formě návratné finanční výpomoci (půjčky).

„Děkuji všem, kdo se na získání uvedené půjčky a dotace podíleli. Jsem rád, že bude Praha 11 po několika měsících opět disponovat volnými finančními prostředky, které bude možné investovat například do revitalizace veřejných ploch a prostranství, údržby chodníků a zeleně,“ uvedl Jiří Dohnal (Piráti), starosta MČ Praha 11.

Po dokončení rekonstrukce vznikne v budově bývalé ubytovny 174 ubytovacích jednotek, ale i administrativní prostory či společenský sál. Podle místostarosty MČ Praha 11 pro majetek a investice Ondřeje Prokopa (ANO) však primárním cílem projektu zůstává zlepšení dostupnosti bydlení na Jižním Městě: „Nové ubytovací kapacity budou sloužit především mladým jihoměstským rodinám, seniorům nebo pracovníkům v oblastech důležitých pro chod městské části - učitelům, lékařům, hasičům, strážníkům Městské policie či zdravotním sestrám. Z přestavby Sandry budou zároveň těžit i stávající obyvatelé dané lokality: zvýší se zde bezpečnost a množství zeleně, přilehlé okolí totiž projde důkladnou revitalizací. Součástí projektu je dále zlepšení občanské vybavenosti a rozšíření počtu parkovacích míst v přilehlém okolí,“ vysvětlil Prokop.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama