Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2019 11:21:00

Příběhy bezpráví popatnácté

Příběhy bezpráví popatnácté

Komentář na facebookovém profilu k 15. ročníku měsíce filmu na školách

 Jako učitel dějepisu jsem u tohoto projektu od samého počátku. Je to vynikající nápad jak prostřednictvím svědectví pamětníků a dokumentárního filmu přiblížit žákům našich škol bezpráví v Československu v průběhu celého dvacátého století. Příběhy hrdinů, kteří se mu dokázali postavit, vyniknou o to více. Autentické vnímání statečnosti, odvahy, úcty k hodnotám, je to, co máme žákům a studentům zprostředkovávat. Rád jsem přijal pozvání do zaplněné Lucerny na slavnostní zahájení 15. ročníku tohoto měsíce filmu na školách. Jak jinak než ve znamení 30. výročí znovunabytí svobody. Vzal jsem s sebou i své dvě dcery, pro které to byla nejen hodina dějepisu, ale možnost slyšet úctyhodné oceněné pamětníky, kteří tyto hodnoty skutečně žili.

A pochvala patří také premiérovému filmu Karla Strachoty 1989: Z dopisů psaných přes železnou oponu. Dramatický konec totality v příběhu všedního dne vyniká zvlášť!

ky za to, co společnost Jeden svět na školách dělá!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama