Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2019 21:01:00

Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám

Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2018 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů

Vážený pane předsedající, já budu jenom stručně reagovat na vystoupení paní poslankyně Valachové. Paní poslankyně prostřednictvím pana předsedajícího, vy jste se tak rozčílila, že jste Občanskou demokratickou stranu nazývala Občansko-demokratická strana, tak jenom koriguji, jsme Občanská demokratická strana, ale kvůli tomu jsem samozřejmě nevystoupil.

Vy jste nás v tom svém příspěvku velmi ostře napadla. A já ani nebudu komentovat ty jednotlivé věci a ty výroky, ale všem lidem, kteří se na nás dívají, řeknu jednu jednoduchou věc, nebo dvě. Ta první je - kdo navrhl, abychom o rodičovském příspěvku jednali a hlasovali teď? Občanská demokratická strana. Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám.

A teď všichni uvidí, za chvíli, jak bude hlasovat ČSSD, jak bude hlasovat vládní koalice, jak se postaví k tomu našemu návrhu. Takže místo těch žvástů, abych použil slova premiéra, za to se omlouvám, ale použiji je, se ukáže na činech, kdo to myslí s mladými rodinami skutečně vážně a kdo o tom jenom žvaní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama