Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2019 22:24:00

Výsledek za první tři měsíce nám dělá radost

Výsledek za první tři měsíce nám dělá radost

Již tři měsíce uplynuly od chvíle, kdy v Trutnově zprovoznili vedle autobusového nádraží cyklověž, tedy automatické parkovací zařízení pro kola. A výsledek? Od srpna zde bylo uloženo více než 900 kol.

Přesně před třemi měsíci, konkrétně 1. srpna, byl slavnostně zahájen provoz trutnovské cyklověže - automatického parkovacího zařízení pro kola, kde si občané mohou 24 hodin denně uschovat či vyzvednout své jízdní kolo. Radnice je o vytíženosti parkoviště informována. „V srpnu cyklověž pojala 371 kol, v září zde lidé zaparkovali 313 kol a v říjnu 237. Taková čísla jsme z počátku ani nečekali,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova, a dodává, „věděli jsme, že bude chvíli trvat, než si lidé zvyknout využívat bezpečného parkování svých kol. Výsledek za první tři měsíce nám však dělá radost. Přes zimu samozřejmě čísla klesnou, uvidíme, co ukáže cyklistická sezona v příštím roce.“ 

Cyklověž pojme až 118 jízdních kol, z toho 102 kol pro dospělé včetně elektrokol a 16 dětských kol. Na kole můžou lidé ponechat veškeré příslušenství, pověsit přilbu na řídítka a nechat například tašku s nákupem. Kola jsou po dobu úschovy pojištěna a chráněna před vlivy počasí a neoprávněným přístupem třetích osob. Cyklověž je navíc monitorována strážníky městské policie. „V případě jakýchkoliv problémů s parkováním stačí zavolat na linku 156. Už jsme řešili, že kolo nešlo zaparkovat nebo ho věž naopak nechtěla vydat. K ovládání věže máme dálkový přístup, takže jsme občanovi vždy rychle pomohli,“ říká Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov. Poplatek za zaparkování kola je 5 Kč na den, v případě vlastnictví In Karty od Českých drah zdarma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama