Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2019 8:40:00

Kumulace odměn politiků z veřejných prostředků není správná

Kumulace odměn politiků z veřejných prostředků není správná

Komentář na facebookovém profilu k chystané senátorské žalobě

Jak jste možná zaregistrovali v tisku a z televize, tak skupina zhruba 30 senátorů chce u Ústavního soudu napadnout zákon, který od ledna 2020 snižuje odměny obecním a krajským zastupitelům, kteří svou práci pro obec nebo kraj vykonávají na plný úvazek a jsou současně poslanci nebo senátory.

Zde vám přikládám své vyjádření k dané záležitosti:

Kumulace odměn politiků z veřejných prostředků není správná, jejich omezení je spravedlivé.

Den má “jen 24 hodin” a není v lidských silách pracovat naplno na několika místech. Není správné, aby poslanec či senátor, který je současně starosta a třeba i zastupitel či radní v územně členěném městě, pobíral odměny za všechny funkce v plné výši.

Senátoři žalobou napadají náš zákon pro jeho údajnou protiústavnost, vadí jim, že se mění pravidla hry během mandátu. Když se ale například každoročně navyšují odměny komunálních politiků nebo když se letos navýšily platy ústavních činitelů, problém v tom neviděli. Nahoru ano, dolů ne.

Chápu, že se senátoři nechtějí dobrovolně vzdát části svých vysokých odměn, vím, že mě za to nemají rádi, toto politické rozhodnutí Sněmovny, která Senát přehlasovala, je ale legitimní a jak já říkám, tak i správné a spravedlivé.

Ani Legislativní rada vlády ani nikdo jiný na možnou protiústavnost návrhu nepoukázal. Budu se proto těšit na argumentaci před Ústavním soudem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama