doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2021 12:05:00

Modernizace D1 míří do finále, všechna omezení zmizí v říjnu

Modernizace D1 míří do finále, všechna omezení zmizí v říjnu

Dálnice D1 mezi Hvězdonicemi a Mirošovicemi bude nejpozději v pondělí ráno před dopravní špičkou opět průjezdná bez omezení.

Dělníci odstraňují dočasná svodidla v zúžení a pustí řidiče na nově postavený 7,7 kilometrů dlouhý úsek. Zbývá dokončit tři úseky v délce 34 kilometrů, 126 kilometrů brněnské D1 už slouží řidičům.

„Se stavbou nové D1 za provozu jsme konečně po osmi letech v cílové rovince. Všechny stavební společnosti nás ujišťují, že za dva měsíce zmizí poslední zúžení a řidiči si po prvním říjnovém víkendu vyzkoušejí celých 160 kilometrů. Všem řidičům patří dík za jejich trpělivost,“ říká po kontrolním dnu na dálnici D1 ministr dopravy Karel Havlíček.

V rámci modernizace D1 probíhají práce ještě na posledních třech úsecích (Koberovice – Humpolec, Velký Beranov – Měřín, Devět křížů – Ostrovačice) v celkové délce 33,8 kilometrů. Modernizace dálnice D1 začala 9. května 2013, poslední omezení mají zmizet o víkendu 2. a 3. října. Kompletně nově postavená dálnice za provozu bude stát dohromady 24 miliard korun a je spolufinancována evropskými fondy.

Více informací  ZDE nebo ZDE. Aktuální provoz na dálnici je na dopravniinfo.cz nebo na lince Národního dopravního informačního centra 800 280 281.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama