doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2021 14:09:00

Žádosti v programu COVID – 2021 přijímáme do 2. června

Žádosti v programu COVID – 2021 přijímáme do 2. června

Plošný program COVID - 2021, který na pomoc podnikatelům připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO), má notifikaci Evropské komise (EK).

 Resort tak vyplácí potřebné dotace. Už dřív EK notifikovala program COVID – Nepokryté náklady, který je alternativou ke COVID 2021.

„Žádosti v programu COVID – 2021 (ZDE) přijímáme do 2. června,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „K dnešku jsme přijali téměř 9 000 žádostí za téměř 4 mld. Kč.“

Prodloužilo se i rozhodné období, tedy doba, za kterou mohou podnikatelé dostat dotaci z plošného programu COVID 2021. Nově je od 11. ledna do 9. května 2021, celkem tedy 119 dnů. Za každý z nich mohou firmy postižené koronavirovou pandemií dostat podporu 500 Kč za zaměstnance a den. K podaným žádostem Ministerstvo průmyslu a obchodu podporu za nové období připočítá automaticky. Pokračovat, a to do konce letošního května, bude také program COVID – Nepokryté náklady (ZDE), který je alternativou ke COVID 2021. Chystá se v něm 2. výzva.

„S Evropskou komisí bylo dohodnuto, že se připravila tzv. zastřešující notifikace, a nebude už tedy třeba notifikovat jednotlivé programy podpory podle článku 3.1 dočasného rámce EK. Schválení této zastřešující notifikace tak bylo sice náročnější, a proto déle trvalo, výhodou však je, že bude platit i pro všechna další letošní schémata v tomto režimu,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko.

V programu COVID – Nepokryté náklady je připraveno šest miliard korun, stejná částka je alokována i v programu COVID 2021. Podrobnosti k dotačním programům pro firmy a OSVČ nejen v gesci MPO jsou k dispozici jsou ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama