doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2018 9:09:00

Obdivuji trpělivost a profesionalitu našeho právního zástupce

Obdivuji trpělivost a profesionalitu našeho právního zástupce

Městský soud v Praze dnes zamítl žalobu proti zásadám územního rozvoje hlavního města Prahy. Týkaly se trasy budoucího silničního okruhu.

Městský soud v Praze dnes ve veřejném zasedání projednal návrh Městské části Dolní Chabry, jednoho občanského spolku a několika občanů. Návrh usiloval o zrušení části zásad územního rozvoje, které určují trasu budoucího silničního okruhu kolem Prahy v severní části jeho perimetru. Soud návrh zamítl jako nedůvodný.

„Obdivuji trpělivost a profesionalitu s jakou k obhajobě pražských zásad územního rozvoje přistupuje náš právní zástupce JUDr. Pavel Uhl z kanceláře Rychetský. Přál bych si, aby s takovým nasazením a profesionalitou pracovalo pro město co nejvíce lidi,“ řekl náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlaváček.

Žaloba se domáhala zrušení části okruhu kvůli údajnému zásahu do životního prostředí v místě stavby a kvůli dalším formálním aspektům projednání zásad územního rozvoje jako takových. Městský soud odmítl všechny argumenty žalobců jako liché a návrh zamítl jako nedůvodný. Potvrdil tak ustálenou rozhodovací činnost Městského soudu v Praze a Nejvyššího správního soudu, podle které jsou nyní přijaté zásady územního rozvoje zcela zákonné a námitky navrhovatelů nemají právní ale pouze politickou povahu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama