doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2019 14:37:00

Projektový tým pro koncertní sál povede architekt Krupauer

Projektový tým pro koncertní sál povede architekt Krupauer

Rada hlavního města Prahy schválila návrh náměstka primátora Petra Hlaváčka na složení projektového týmu, který se bude zabývat vznikem nového pražského koncertního sálu. Nová koncertní hala byla jedním z hlavních bodů programového prohlášení.

 Hlavní město Praha si pro toto volební období stanovilo za cíl zajistit takovou kulturní nabídku pro život v metropoli, aby mohla dlouhodobě obstát v konkurenci dalších evropských měst. Jeden z hlavních bodů koaliční smlouvy je vybudování nového koncertního sálu, který by splňoval světové standardy a zároveň potvrzoval mezinárodní pověst Prahy jako kulturní metropole a symbolu české hudební tradice.

„Jedná se o běh na dlouhou trať. V minulých letech došlo k zásadní shodě. A to, že nový koncertní sál bude v lokalitě metra Vltavská. Nové hudební centrum se stane iniciačním bodem a symbolem přeměny jednoho z největších a nejdůležitějších pražských brownfieldů Bubny – Zátory. Mělo by se jednat o každodenně živý, otevřený a plně využívaný prostor pro všechny Pražany a návštěvníky metropole. Rada města schválila složení projektového týmu, který povede architekt Martin Krupauer, a současně vznik komise, která dá těmto činnostem dlouhodobou podporu,“ říká náměstek pro oblast územního rozvoje a plánování Peter Hlaváček.

„Před volbami jsme slíbili, že v Praze postavíme nový koncertní sál. Své sliby plníme. Na jeho konkrétní podobě už pracuje tým odborníků a já věřím, že nás do osmnácti měsíců seznámí s návrhem stavby, na kterou budou všichni Pražané pyšní a ve které bude poslech hudby velkým zážitkem. Praha si co nejdříve zaslouží koncertní sál, který bude konkurovat stavbám svého druhu v evropských metropolích, nebo je dokonce i předčí,“ doplňuje člen komise pro vznik koncertního sálu a předseda zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu Jiří Pospíšil.

Koncept umístění koncertního sálu na Vltavské vychází i ze studie, která určí budoucí podobu celé nové čtvrti Bubny-Zátory. Podklady pro další postup vznikaly ve spolupráci se Spolkem pro výstavbu koncertního sálu v Praze, Českou filharmonií, Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy, architekty a specialisty na akustiku. Cílem pro projektový tým je připravit do poloviny roku 2021 podklady pro vyhlášení soutěže na nový koncertní sál. Vítězný návrh musí následně v letech 2022-2025 projít přípravným a povolovacím procesem. Realistický odhad počítá s otevřením nového koncertního sálu v roce 2030.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama