doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2014 21:17:24

Nedbálek : Vlastní odpovědností a cílevědomou prací k lepší budoucnosti

Nedbálek : Vlastní odpovědností a cílevědomou prací k lepší budoucnosti

5. 5. 2014 12:12 Česká Suverenita považuje práci za jednu ze základních hodnot

Česká Suverenita považuje práci za jednu ze základních hodnot, a proto si váží každého, kdo dokáže poctivou prací uživit sebe a svoji rodinu. Poctiví řemeslníci, živnostníci i zaměstnanci jsou skutečnou základnou prosperujícího státu a je nutné, aby jim stát vytvářel k jejich práci dobré podmínky.

Česká Suverenita, stejně jako každý rok, to deklarovala položením květin na Střeleckém ostrově v Praze, a tím celebrovala svátek práce. „Bohatství a prosperita země nevzniká sama od sebe, bohatství vytvářejí jen lidé svou usilovnou prací. V posledních letech se na to zcela zapomíná. Byla nám vnucena představa, že naši prosperitu zajistí lokajské přisluhování Bruselu a čekání na dotace. Nikoliv! Jen svoji vlastní aktivitou, zajistíme budoucnost naší země.

Já pocházím ze Zlínska a tady měly předválečné oslavy 1. máje obrovskou tradici. Vycházely z toho, že Tomáš Baťa, který by byl z dnešního pohledu nazván kapitalistou a workholikem, považoval Svátek práce za skutečnou oslavu práce. Všude se hrála Píseň práce a na 1. máje šel Baťa v čele prvomájového průvodu spolu se svými spolupracovníky. Baťovci do průvodu chodili se skutečným nadšením, protože se Baťovi v té době podařilo, ve svých zaměstnancích vyvolat hrdost na svou práci, firmu, spolupracovníky. Měli obrovskou zodpovědnost vůči firmě, rodině i sobě. Celý svůj čas věnovali odříkání, práci, vzdělání a hledání nových netradičních řešení. Výsledky se časem zákonitě dostavily.

Při vykopávkách v Mezopotánii byly nalezeny hliněné desky, na kterých je vyryto sedm zásad, jak se odpovědně starat o peníze, které si vyděláte. Některé z nich platí i dnes. Z každých deseti mincí použijte jen devět. Rozpočítejte výdaje tak, aby se v první řadě zaplatilo nezbytné, a teprve podle možností to ostatní, ale jen z devíti desetin výdělku. Dbejte o svůj majetek a investujte jenom tam, kde o něj nepřijdete. Nenechte se zmást romantickými představami o rychlém zbohatnutí. Řiďte se radou zkušených a selským rozumem, abyste se vyvarovali nejistých investic. Bydliště je investice, a proto se snažte o to, mít vlastní dům nebo byt. Opatřete si včas finanční prostředky pro pozdní léta života a na ochranu vlastní rodiny. Tyto zásady vedou také k zodpovědnosti za sebe samé, za rodinu, za společnost.

Při volbách do EP strany jenom slibuji jak získat voliče a slibuji jim, "že bez práce budou koláče a, že oni se postarají o to, že se budeme mít lépe"

Snad každý by chtěl mít penzi bez finančního strádání a omezování se. Jaký je tedy ten nejlepší způsob plánování cesty k tomuto stavu? Jistě, investice podle některých úvah odborníků vám pomohou dosáhnout zajímavějších výnosů, ale zásadní a mnohem důležitější je vybudování stabilních finančních základů, s jejichž pomocí pak můžete investovat a nechat růst svoje uložené prostředky. Co jsou to pilíře prosperity? Bez těchto prvků bude vytváření a budování vaší budoucí finanční jistoty poměrně těžkou bitvou. Těmito pilíři jsou:

1. Eliminace vašich dluhů

2. Život přiměřený vašim možnostem.

3. Osvojení disciplíny pravidelného spoření.

4. Moudré investování.

5. Bydlení ve vlastním domě či bytě.

6. Myšlení v dlouhodobém horizontu -

Česká Suverenita zná Vaše problémy a je schopna řešit a hájit zájmy občanů, Vás i České republiky i v Evropském parlamentu.

JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama