doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2020 23:21:53

Člověk s tabletem a člověk s babičkou

Člověk s tabletem a člověk s babičkou

Finanční analytik Kovanda odmítl návrh předsedy ČMKOS Středuly na jeden den volna navíc, protože bychom přišli o 12 miliard. Co je víc - 12 miliard nebo 150 mrtvých každý den?

Lukáš Kovanda v neděli 8.listopadu odmítl návrh předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly na jeden den volna navíc (16.listopadu). Argumentace pro den volna v podání Josefa Středuly zněla: "Za relativně nízké náklady se tak přeruší komunitní přenos viru." Řekl to s vědomím toho, že každý den umírá na koronavirus 150 lidí.

Proti tomu se ohradil analytik Trinity Bank Lukáš Kovanda. Podle finančníka Kovandy nás každý den volna stojí 12 miliard a že prý se nezdá, že by situace v nemocnicích byla natolik kritická, aby měla taková dodatečná ztráta své opodstatnění.
Nevím, v jakém světě žije pan Kovanda a zda je na světě sám, jen se svým tabletem, šekovou knížkou a monitorem s indexy světových burz.
Většina lidí ale žije ve vícegenerační rodině, kde jsou staří ustrašení lidé, v příbuzenstvu se nachází minimálně jeden člověk s nadváhou nebo i s cukrovkou a své příbuzné mají (většinou) lidé rádi. A chtějí je mít živé, ne mrtvé.
Takže si neříkají - kdyby takhle babička umřela, stejně už je osmdesátnice a nic cenného pro společnost nepřináší, a strejda s cukrovkou taky, ten akorát bere ze zdravotního systému, no bóže - tak se nic nestane. Protože tuhle ušetříme 12 miliard a ty se mohou na něco hodit.
Třeba je můžeme dát na nějaký hedge fond, který je sice rizikový, ale pánové, na něm by se mohlo vydělat! Anebo s nimi zalátat nějakou díru, nějakou špatnou finanční akvizici nebo tak něco...
 
Inu, jsou lidé s tabletem a lidé s babičkou. Já mám radši lidi s babičkou. Co vy?
 
Zdroj: Novinky.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama