ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2016 12:42:51

Částka ve druhé výzvě kotlíkových dotací je vyčerpaná

Částka ve druhé výzvě kotlíkových dotací je vyčerpaná

Čtyřicet milionů korun, které měl Jihomoravský kraj připravených na druhou výzvu tzv. kotlíkových dotací, již žadatelé vyčerpali. ..

 


Registrovat elektronicky se mohli od úterních (1.11. 2016) 10 hodin dopoledne, během prvních třiceti minut už úředníci zaregistrovali 300 žádostí, kolem poledne už to bylo 600 žádostí.

„Na dotaci, jejíž výše může být 70 až 80 % z maximální částky 150 tisíc korun však dosáhne asi 400 zájemců, proto teď kraj eviduje žádosti už jen do zásobníku. Je totiž ještě možné, že žadatelé od smlouvy odstoupí jak v první, tak případně druhé výzvě. V první výzvě rozdělil Jihomoravský kraj mezi 720 žadatelů 82,3 milionů korun. Do konce října měli povinnost uvést nové kotle do provozu a nyní mají ještě 10 dnů na to, aby doručili finální vyúčtování,“ uvedl hejtman Michal Hašek, který je rád, že kraj zvolil elektronickou možnost přijímání registrací, a lidé se tak vyhnuli dlouhým frontám.

Úředníci také provedou kontroly u 5 % nových kotlů. Jihomoravský kraj se také přihlásí v příštím roce o další peníze, které následně rozdělí mezi obyvatele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama