ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2012 10:23:29

Jihomoravský kraj získal dotaci na vybudování Moravian Science Centre Brno

Jihomoravský kraj získal dotaci na vybudování Moravian Science Centre Brno

Náměstek hejtmana Václav Božek v úterý 20. prosince převzal rozhodnutí o poskytnutí dotace na vybudování interaktivního vědeckého centra „Moravian Science Centre Brno“.

Jihomoravský kraj získal na vybudování Moravian Science Centre Brno dotaci ve výši 596 502 156 korun. Rozhodnutí o poskytnutí dotace podepsal 13. prosince 2011 ministr školství Josef Dobeš.

Hlavním cílem projektu je vytvořit v Brně, v prostorách nynějšího pavilonu D v areálu Brněnských veletrhů a výstav, jedinečné, interaktivní a vysoce atraktivní centrum popularizace, propagace a medializace vědy a výzkumu. Půjde tedy o místo k seznámení se s přírodními zákonitostmi, fyzikálními jevy i chemickými úkazy populárně vědeckou formou. Centrum bude sloužit nejen studentům přírodovědných oborů, ale má za cíl oslovit i širokou veřejnost.

Na vzniku MSCB se významně podílí Jihomoravský kraj a Statutární město Brno. Dalšími spolupracujícími subjekty na projektu po odborné a vědecké stránce jsou Masarykova univerzita, Vysoké učení technické v Brně, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Mendelova univerzita v Brně, Akademie věd České republiky a Centrum dopravního výzkumu. Prostory vědeckého centra budou sloužit také jako propagace a prezentace výsledků vědy a výzkumu těchto institucí.

Plánovaný termín dokončení projektu je srpen 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama