ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2012 22:43:55

Nad krajským úřadem zavlála moravská vlajka

Nad krajským úřadem zavlála moravská vlajka

Stejně jako na radnicích a obecních úřadech téměř čtyř set měst a obcí Moravy také na budově jihomoravského hejtmanství zavlála 5. července 2012 vedle státní vlajky ČR a Jihomoravského kraje také moravská vlajka.

 



„Jde o vyjádření úcty k bohaté historii Moravy, která je kolébkou naší státnosti a přinesla střední Evropě a České republice také kořeny křesťanství,“ řekl k vyvěšení vlajky hejtman Michal Hašek.
Krajský úřad sídlí v historickém objektu, který od roku 1907 sloužil zemské správě na Moravě, později byl sídlem krajského národního výboru a nyní je sídlem jihomoravské krajské samosprávy.

Za iniciativou vyvěšování moravské vlajky v den svátku slovanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje stojí nepolitické sdružení Moravská národní obec, které si klade za cíl obnovu užívání historických symbolů a barev Moravy. Cílem této čistě nepolitické akce je připomenout si význam a dějiny tradice Moravy a přimět tak veřejnost, zejména mladé lidi, k jejímu poznávání. Žlutočervenou vlajku se znakem orlice schválil Moravský zemský sněm v roce 1848.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama