ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2014 22:26:11

Nový zábavní vědecký park VIDA! otevřen

Nový zábavní vědecký park VIDA! otevřen

Přírodní zákony, fyzikální jevy i technické vynálezy hravou formou představuje nový zábavní vědecký park VIDA! science centrum v přestavěném pavilonu D brněnského výstaviště.

 Atrakce jako simulátor povodně, zemětřesná deska a větrná bouře si zde návštěvníci mohou vyzkoušet denně od 1. prosince 2014.

Na ploše téměř 5000 metrů čtverečních je více než 150 interaktivních exponátů. Čtyři hlavní sekce věnovali tvůrci centra planetě, civilizaci, člověku a mikrosvětu. K lákadlům patří také rotující místnost, archeologické pískoviště a model lidského srdce v nadživotní velikosti, které mohou zájemci rozpumpovat.
Náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek o projektu říká: „Brněnské science centrum zcela zapadá do koncepce Jihomoravského kraje, který se profiluje jako jednička mezi regiony ČR v oblasti podpory vědy, výzkumu a inovací. Věříme, že VIDA! science centrum významně přispěje k pozitivnímu vnímání vědy u široké veřejnosti nejen v našem kraji.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama