ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2016 10:58:00

Nechte Králicko na pokoji, pane ministře

Nechte Králicko na pokoji, pane ministře

Včerejší návštěva ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) a generálního ředitele Vězeňské služby ČR Petra Dohnala v Králíkách nás velmi nemile překvapila, jelikož jsme o ní nebyli dopředu informováni.

 Přestože je současná krajská samospráva až do října legitimní, zřejmě nepovažují za nezbytné nás o svých záměrech předem informovat a dozvídáme se o nich až z médií.

Po debatách s ministerstvem vnitra, které v minulosti plánovalo zřízení azylového centra v objektu bývalého dětského výchovného ústavu, přichází tentokrát ministerstvo spravedlnosti s dalším experimentem, který může ohrozit několikaleté úsilí kraje, ale i soukromého sektoru o zatraktivnění celé oblasti. Obdobné experimenty mne však již nebaví. Na jedné straně se jako zástupci kraje snažíme prezentovat památky a atraktivní místa ve světě, jako například výstava UNESCO v Paříži, která se uskutečnila tento týden, abychom pomohli cestovnímu ruchu, který byl dle statistik dlouhodobě nejnižší v republice a na druhé straně v místech, kde se nám za pomoci rozsáhlých investic daří cestovní ruch a infrastrukturu stavět na nohy a lákat stále nové návštěvníky, vymýšlí stát aktivity, které cestovní ruch z hlediska vnímání veřejnosti a turistů ohrožují.

Budova bývalého dětského výchovného ústavu měla být na základě dohody mezi ministerstvem vnitra, krajem a městem převedena právě na město Králíky. V areálu měly být vybudovány bytové jednotky například pro mladé rodiny s dětmi nebo zaměstnance nedalekého lyžařského areálu. Podle informací se již hlásí investoři, kterým se tento záměr zdá jako vhodný. Potenciál Králicka je jednoznačně v rozvoji cestovního ruchu a s tím související zaměstnanosti zejména ve službách. Proto bychom očekávali podporu státu právě v této oblasti a nikoliv obdobné kroky, které jsou náhražkou azylového centra, což jednoznačně odmítám. Pokud něco Králicko nyní potřebuje, jsou to byty a ne kriminál.

Plánované besedy s občany města se osobně zúčastním a budu hájit naše pozice a neustále opakovat stejné důvody, kterými jsme před časem argumentovali ministerstvu vnitra. Ještě dnes bude navíc ve stejném duchu odeslán dopis ministrovi spravedlnosti Robertu Pelikánovi, protože jsem připravený znovu za Králicko a jeho zájmy bojovat.

Martin Netolický
hejtman Pardubického kraje


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama