ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2009 11:46:50

Prodloužení trasy „A“ metra ze stanice Dejvická

Prodloužení trasy „A“ metra ze stanice Dejvická

Prodloužení trasy „A“ metra ze stanice Dejvická potvrdily nejvyšší orgány města jako momentálně prioritní záměr rozvoje sítě pražského metra.

<p>Odpovídá tomu i mimořádná pozornost, která je věnována přípravě realizace této dopravní stavby a zajištění jejího financování. </p> <p><strong>Mezi rozvojové záměry sítě pražského metra se trasa zařadila až v&nbsp;posledních letech</strong>, když byla podrobněji prověřena v&nbsp;systémových variantách. Záměr byl na počátku koncipován jako alternativa k územním plánem předpokládané dopravní obsluze ruzyňského letiště odbočkou modernizované železniční tratě Praha – Kladno. Cílem využití metra pro daný dopravní vztah bylo dosažení příznivějších dopravních a environmentálních dopadů v&nbsp;dotčené části města. Záležitost realizace železniční tratě však zůstává aktuální, a tak těžiště opodstatněnosti nového úseku metra v&nbsp;první etapě výstavby zůstává především v&nbsp;rovině podstatného zkvalitnění dopravní obsluhy území MČ Praha 6 kapacitním kolejovým prostředkem městské veřejné dopravy.</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama