ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2015 16:27:50

Otevření Středočeského inovačního centra v Dolních Břežanech finišuje

Otevření Středočeského inovačního centra v Dolních Břežanech finišuje

Kraj brzy otevře Středočeské inovační centrum (SIC). Stane se tak na přelomu září a října.

Hejtman Miloš Petera (ČSSD) hodlá centrum osobně představit při své zářijové cestě do Číny. “Rád bych tak čínským zástupcům ukázal, že se snažíme náš region rozvíjet po všech stránkách. Jsem pevně přesvědčen o tom, že vznik centra ve svém důsledku podpoří i investiční příležitosti v kraji,“ řekl hejtman Petera.


Momentálně dochází k technicko-logistické adaptaci prostor v Pivovarském domě v Dolních Břežanech, ze kterého bude expertní tým SIC působit. V příštích týdnech budou řešeny další technické a personální otázky s tím, že pracovní tým by měl začít řešit dílčí projekty směřující do podpory inovačního systému kraje a poskytování podpory inovačním firmám a akademickým institucím v průběhu podzimu 2015. „Zdejší tým by pak měl být složen až z dvaceti interně a externě spolupracujících expertů, které hodláme během jednoho roku přijmout,“ doplnil hejtman.

 
Mezi prvními projekty a aktivitami by mělo být aktualizace RIS3 strategie (Strategie rozvoje a podpory inovačního prostředí v kraji), tzv. matchmakingové aktivity, tedy setkávání inovačních firem s výzkumnými týmy, příprava výzvy pro tzv. Inovační vouchery, což je drobná podpora navazování spolupráce výzkumných týmů s inovačními firmami, příprava inovačního portálu, řešení možnosti přípravy inkubátoru (pro inkubaci nových inovačních firem) či navazování spolupráce s obdobně zaměřenými zahraničními inovačními centry s cílem budoucího uskutečnění společných projektů v oblasti rozvoje a podpory inovačních systémů.


 Výzkumným ústavem geodetickým, topografickým a kartografickým podpisem zakladatelských Kraj SIC založil společně s Astronomickým ústavem AV ČR, Fyzikálním ústavem AV ČR a   

 smluv dne 3. června 2015. „Hlavním cílem činnosti nové organizace bude podpora výzkumu,

 vývoje a inovace na území kraje. Založení inovačního centra schválila Rada Středočeského kraje 2. února 2015 a současně radní odsouhlasili peníze z krajského rozpočtu ve výši 10 milionů korun na

 předfinancování a kofinancování činnosti centra,“ vysvětlil Miloš Petera (ČSSD), hejtman

 Středočeského kraje.


Dolní Břežany jsou součástí nově vznikajícího rozvojového pólu „STAR“, ve kterém dochází k významné koncentraci aktivit v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. „Místo je výhodné z geografického a logistického hlediska. S obcí Zlatníky–Hodkovice jsme se navíc dohodli na převedení domény a označení „SIC“ na inovační centrum,“ řekl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama